Počasí dnes10 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Kluci ze špičky už si na mě dávají pozor, říká Budějčák Martin Michek po druhé etapě Dakaru

Další den, další skvělý výkon. Budějčák Martin Michek pokračoval i během pondělí ve spanilé jízdě na Rally Dakar a stejně jako v první etapě se vešel do nejrychlejší dvacítky celkového pořadí. Dnes na posádky čekala dlouhá a rychlá etapa, která v úvodu zavedla posádky do dunového pole.

I v druhé etapě Rallye Dakar konkuroval motocyklista Martin Michek těm nejlepším. Jezdec týmu Orion – Moto Racing Group v ní zajel po dodatečné minutové penalizaci na 18. místě a v průběžném pořadí je šestnáctý. „Etapa byla ruská ruleta, čistý gambling. Absolvovali jsme velmi rychlé úseky, do toho nepříjemně svítilo sluníčko, nebylo pořádně vidět. Často se jelo naslepo. Myslím, že jsme fakt blázni,“ řekl v cíli Michek.

Na závodníky dnes čekalo celkem 457 měřených kilometrů. V části etapy si soutěžící museli poradit se zrádnými písečnými dunami. „Byly celkem měkké, dost se to bořilo. K tomu, aby se duna dobře přejela, bylo složité správně odhadnout rychlost. Asi dvakrát jsem ji napoprvé nevyjel, ale rozhodně jsem nebyl sám,“ dodal Michek.

Podobně jako při minulém ročníku se potvrzuje, že závod v Saudské Arábii je velmi rychlý a soutěžící často musí krotit své emoce. „Některé pasáže byly hodně riskantní, raději jsem pak trochu zvolnil. Opět jsme ale předvedli docela dobrou rychlost a myslím, že i super výsledek. Teď si potřebuji odpočinout, dát relax. Etapa byla dlouhá a bolí mě šíleně za krkem, cítím také ruce, zápěstí,“ doplnil v pondělí odpoledne Michek a přidal jednu perličku z dnešní etapy. „Na tankovací stanici za mnou přišel Adrien Van Beveren a řekl, že jedu dobře a že mě prý neznal, ale už ví, o koho jde a že si dá pozor. Těší mě, že patřím mezi elitu. Kluci z továrních týmů už o nás vědí a jsou z našich výkonů překvapeni," uzavřel.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Orion - Moto Racing Group

Štítky Dakar, Michek, motorsport, moto, závod, rally, Rallye Dakar, VELKOOBCHOD ORION, spol. s r.o., Adrien van Beveren, Saúdská Arábie

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Kluci ze špičky už si na mě dávají pozor, říká Budějčák Martin Michek po druhé etapě Dakaru  |  Ostatní sporty  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.