Počasí dnes5 °C, zítra7 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Režisér Větrovský natáčí dokument o Janu Kollerovi. Premiéra je naplánována na příští rok

Jan Koller se dočká dokumentu, který připomene podstatné milníky jeho kariéry. Režisér a producent Petr Větrovský ho začal natáčet v loňském roce. Snímek s názvem Jan Koller - příběh obyčejného kluka by měl mít českou premiéru 3. února 2022 a o týden později na Slovensku. Pokud dopadnou jednání dobře, mohl by se promítat také v Německu a Belgii.

„Natáčení už začalo, děláme hlavně záběry se mnou, protože ve filmu vyprávím svůj příběh. Na to se samozřejmě nabalují lidé, kteří prošli mojí kariérou. Spousta spoluhráčů a trenérů žije v zahraničí, současná pandemická situace nás trochu omezuje. Až se to trochu uvolní, čeká nás natáčení převážně v zahraničí,“ prozradil ČTK Jan Koller, který s fotbalovou kariérou začínal v jihočeské Smetanově Lhotě.

Koller se může pochlubit ziskem titulu v Bundeslize či dvěma výhrami belgické nejvyšší soutěže. Na domácí scéně v dresu Sparty získal trofej pro mistra a vítěze poháru. Za fotbalovou reprezentaci nastřílel v jednadevadesáti utkáních 55 gólů, což z něj dělá nejlepšího střelce fotbalové reprezentace. Teď je také členem fotbalové Síně slávy.

Filmaři kvůli natáčení dokumentu vyrazí například do Turína za Pavlem Nedvědem a do Londýna za brankářem Petrem Čechem. Režiséra Větrovského, který nedávno zaznamenal úspěch s dokumentárním filmem Attila o slovenském zápasníkovi Attilu Véghovi, podle jeho slov na Kollerovi fascinuje jeho světová nezaměnitelnost.

„Od mládí jsem se fotbalu věnoval, dost o něm vím, vyslechl jsem tisíce příběhů, ale žádný nebyl takový. Příběh o tom, že někdo v osmnácti hraje přebor, ve čtyřiadvaceti první ligu a o dva roky později dává góly za národní tým, je tak neuvěřitelný, že mě přivedl k tomu zaznamenat ho na filmové plátno,“ dodal Větrovský, který bývalý funkcionář fotbalového klubu 1.FK Příbram. Podle svých slov nenatáčí snímek pouze o kopané, ale i o soukromém životě Kollera. „Ale excesy typu, jaké jsme viděli ve filmu o Maradonovi, tam rozhodně nebudou,“ uzavřel Koller, který v září 2009 ukončil svou reprezentační kariéru.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Pavel Kacerovský | Zdroj ČTK, Wikipedia

Štítky film, Jan Koller, dokument, Petr Větrovský, kariéra, fotbal, Německo, Belgie, Slovensko, Attila Végh, Německá fotbalová Bundesliga, AC Sparta Praha

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Režisér Větrovský natáčí dokument o Janu Kollerovi. Premiéra je naplánována na příští rok  |  Ostatní sporty  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.