Počasí dnes11 °C, zítra9 °C
Úterý 16. dubna 2024  |  Svátek má Irena
Bez reklam

Eva Samková před bojem o vítězství: Dělám, co mě baví a mám kolem sebe skvělý lidi

Nejistá sezona s dobrým koncem. I tak se dá označit letošní ročník Světového poháru ve snowboardcrossu. Ročník plný zrušených závodů, složitého plánování a nikdy nekončícího testování závodníků vyvrcholí 20. března ve Švýcarsku. A v boji o celkové prvenství opět bude i Eva Samková. Sedmadvacetiletá bojovnice musela leccos oželet, přesto ji neopouští dobrá nálada. A ve svém nabitém programu si dokáže najít čas i na unikátní focení.

Jak sama přiznává, začátek roku 2020 ještě nebyl tak hrozný. Po konci náročné sezony si olympijská vítězka ze Soči mohla odpočinout a věnovat se věcem, na které při snowboardovaní není čas, tedy tréninku, škole a hlavně odpočinku. Ale konec léta a start nového ročníku s sebou přinesl i celou řadu nepříjemností.

Pořád někam přejíždíme, chodím na testy a je náročný to naplánovat, všechno je komplikovanější. Ale vlastně si myslím, že je to dobrá zkušenost na nějaký neočekávaný věci v budoucnu, člověk musí být flexibilní. Když se něco nepovede, musí jít dál,“ hledá na těžké době pozitivní věci česká reprezentantka, která kvůli pandemii přišla nejen o podporu domácích diváků, ale nakonec i o celý závod svěťáku, který se měl uskutečnit na Dolní Moravě. Tam dvojnásobná vítězka světového poháru pořádá každý rok kempy pro mladé snowboardisty. I ty ale musela zrušit.

Je mi to hrozně líto, protože na Dolní Moravě občas potkáme nějaký fanoušky a lidi se nás ptají, kam by mohli dát děti, jestli není nějaký klub nebo něco… Tak je to takový smutný. Ale pánujeme letní kemp, tak mrkněte na stránky snowboardcrossu,“ láká Eva potenciální zájemce.

V záři neonů

A právě v jednom z oblíbených tréninkových míst vznikla i nová série fotografií ve spolupráci s Eviným dvorním fotografem Janem Kaslem. A přesto, že jsou její fanoušci zvyklí na úžasné scenérie především z italského Stelvia, letošní přívaly sněhu ukázaly, že se za ideálními podmínkami není nutné vydávat nikam daleko.

Focení bylo super, s Honzou to je skvělý, má vždycky novej nápad, s kterým přijde, a pak se ho snažíme zrealizovat. Probíhá to v kámošským duchu a je to taková pohoda. Mě to s Honzou hrozně baví.“

Hory a zvyk z domova

Teď už nejlepší českou snowboardcrossařku čeká příprava na poslední závody letošního roku ve švýcarském Veysonnaz, kde bude s Italkou Moioliovou bojovat o první místo v celkovém pořadí SP. A hlavně před vypjatými sportovními chvílemi je potřeba dobít baterky a udržet si dobrou náladu. Tu Eva čerpá hlavně doma.

„Já jsem z Krkonoš, takže hory jsou pro mě důležitá součást a na dobrou náladu mi pomáhá dobře zvlněný terén. Takže příroda, koně a hezky strávený čas s kamarády,“ popisuje ideální odpočinek Samková, která si ale v posledních letech oblíbila stále populárnější zábavu a formu regenerace – otužování.

To vzniklo na tréninkovým kempu v Argentině, kde jsme byli podle mě před OH v Koreji. Prostě jsme chtěli vlézt do ledového oceánu, tak jsme tam vlezli a od tý doby mi to nějak zůstalo. Já nejsem úplně pedant na pravidelnost, ale když je ta možnost, tak jdu. Chodíme s celým týmem, tak je to taková dobrá týmová aktivita,“ vysvětluje závodnice, která ve Švýcarsku očekává „hezké drama“.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Tisková zpráva | Foto Jan Kasl / Red Bull Content Pool

Štítky Eva Samková, sport, Red Bull, snowboardcross, Eva Adamczyková, Švýcarsko, Jan Kasl, olympijské hry, Soči, Dolní Morava, Argentina

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Eva Samková před bojem o vítězství: Dělám, co mě baví a mám kolem sebe skvělý lidi  |  Ostatní sporty  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.