Počasí dnes21 °C, zítra21 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Jak bolí olympiáda? Takhle vypadaly ruce českého windsufera na konci dne

Pondělí určitě neoznačí český olympionik Karel Lavický jako povedený den. Zkušený Jihočech se propadl na 24. místo, ale není všemu konec. Dnes ho čeká volný den a po něm dva další závodní dny a šest rozjížděk, které mohou všechno obrátit k lepšímu.

„V první pondělní rozjížďce Karel otočil po startu hned na pravobok a při přejezdu před startovní lodí zachytil kotevní lano startovního katamaranu a hodil katapult. Foukalo fajn, ale s počáteční ztrátou se toho v této konkurenci už mnoho udělat nedá,“ říká trenér Patrik Pollák.  

Ve druhé jízdě přišla v momentě startu změna větru, který „zhasl“, a začal totální chaos na hranici skluzu. „Nic Karlovi nevycházelo, a tak stejně jako celá polovina startovního pole nestihl v této rozjížďce limit a připsal si DNF (nedokončil). Dnešní smůla vyvrcholila předčasným startem v poslední rozjížďce. Byl to fakt nevydařený den, přestože Karel tvrdě dře a obětuje tomu vše – nervy i ruce,“ dodal zklamaně trenér.

Na čele závodu je po šesti jízdách Ital Mattia Camboni, druhý je Švýcar Mateo Sanz Lanz a po diskvalifikaci z dnešní druhé rozjížďky až třetí hlavní favorit Nizozemec Kiran Badloe.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Český svaz jachtingu

Štítky Karel Lavický, České Budějovice, olympiáda, windsirfing, olympijské hry, Patrik Pollák, Kiran Badloe, Mattia Camboni, Mateo Sanz Lanz

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jak bolí olympiáda? Takhle vypadaly ruce českého windsufera na konci dne  |  Ostatní sporty  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.