Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Baseballisté Sokola Hluboká jsou v semifinále české Extraligy

Baseballisté Sokola Hluboká, kteří se po šestnácti letech probojovali do nejvyšší soutěže, jsou v semifinále Extraligy! Rozhodlo o tom pondělní večerní utkání jejich přímého soupeře v boji o čtvrté postupové místo Tempa Praha, které nezvládlo domácí utkání s lídrem nadstavbové TOP 6 Draky Brno a v nervy drásajícím duelu prohrálo 1:2.

Protože má Sokol s Tempem lepší bilanci vzájemných zápasů a dokázal ho v nadstavbě dvakrát porazit, zařadil se jako nováček Extraligy mezi čtyři nejlepší české baseballové týmy. To se zatím žádnému jihočeskému baseballovému celku nepodařilo.

„Sokol je můj mateřský tým, prožil jsem s ním desítky krásných let, ale tohle je zatím to nejkrásnější, co se nám podařilo. Jsem na kluky a celou partu kolem baseballu a softballu moc pyšný. Každý takový výsledek je hrozně důležitý, protože vidíme, jak úspěchy mužů v Extralize pozitivně působí na naše mladé hráče a děti a dělají dobré jméno Hluboké a baseballu jako nádherné dynamické hře. Teď jdeme proti Drakům, kteří jsou úřadujícím mistrem, s otevřeným hledím. Nemáme co ztratit, protože naše cíle jsme jako nováček nejvyšší soutěže splnili a tohle je třešnička na dortu hlavně pro naše diváky, kteří jsou skvělí! Moc všem děkuji a jdeme do toho,“ hodnotí úspěch hlubockého Sokola jeho hrající předseda, zkušený nadhazovač David Šťastný.        

„Museli jsme do večera čekat na výsledek soupeře, to je vždycky nepříjemné, ale už v neděli po posledním domácím utkání jsme si řekli, že nemáme co ztratit a hrát můžeme s každým.  I Draky se nám podařilo dvakrát porazit v základní části a nyní i v nadstavbě, takže máme vyrovnané skóre. Nyní jsou ještě silnější, ale i my jsme se za extraligovou sezónu leccos naučili a hlavně se semkli a fungujeme jako výborná parta. Bude to otevřené a jsem si jistý, že uvidíme nádherný baseball,“ zve na sobotní utkání hlavní trenér Sokola Zdeněk Josefus.    

V boji o titul tedy hlubocké baseballisty čeká vítěz nadstavbové části a úřadují mistr Draci Brno. Ti na TOP 6 výrazně posílili o vynikající zahraniční hráče a jsou společně s Arrows Ostrava, kteří vyhráli základní část, favority závěrečných bojů.  První semifinálové utkání sehrají Hlubočtí v Brně v pátek 6. srpna v 19.30, série se přesune na Hlubokou v soboru 7. srpna ve 13. hodin a případný třetí zápas by se hrál opět v Brně v neděli 8. srpna ve 13.00. Hraje se na dvě vítězná utkání, vítěz postupuje do finále Extraligy.          

Semifinálová utkání budou streamována, o komentář z domácího utkání na Hluboké se postarají Milan Mařík a Jan Kolář. Přenosy můžete sledovat na webech pořádajících týmů nebo na webu České baseballové asociace /tv.baseball.cz/.  Sobotní utkání z Hluboké přenáší i TELEVIZE JIŽNÍ ČECHY. Přijďte nás podpořit, Sokol Hluboká ani žádný jiný jihočeský tým ještě semifinále baseballové Extraligy nehrál!

Hodnocení článku je 94 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky baseball, Hluboká nad Vltavou, extraliga, semifinále, Extraliga ledního hokeje, Brno, Praha, Hluboké, Arrows Ostrava, Česká baseballová asociace, Jan Kolář, David Šťastný

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Baseballisté Sokola Hluboká jsou v semifinále české Extraligy  |  Ostatní sporty  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.