Počasí dnes5 °C, zítra7 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Hluboká semifinále s Draky Brno prohrála. V Extralize vybojovali baseballisté čtvrté místo

Baseballisté Sokola Hluboká při svém návratu do Extraligy obsadí skvělé čtvrté místo! Rozhodla o tom semifinálová série Sokola s úřadujícím mistrem, brněnskými Draky, kterou jedenadvacetinásobný český mistr o víkendu zvládl ve dvou zápasech 6:2 a 6:1 a zahraje si o titul s Arrows Ostrava. Ti ve druhém semifinále přehráli Eagles Praha 3:2 a 7:6

Sokol měl v základní části a nadstavbě s Draky vyrovnanou bilanci. Jedenadvacetinásobný úřadující mistr české Extraligy ale před semifinále úspěšně posílil o venezuelské internacionály Pabela Manzanera a Omara Hernandeze, kteří se stali hráči rozdílovými.

V prvním utkání v Brně zvítězili Draci 6:2, když nadhazovači domácích Radim Chroust a Filip Čapka příliš nepouštěli hlubocké pálkaře do hry. O dva úspěchy hostů se tak postaral vynikající Martin Mužík svými  homeruny číslo 12 a 13 v sedmé a deváté směně! „Tohle utkání jsme si bohužel prohráli sami chybami v poli. V tomto semifinálovém duelu se ukázal nedostatek našich zkušeností v takto vypjatých utkáních a kupili jsme chyby, které bychom normálně neudělali,“ hodnotil trenér Zdeněk Josefus.

V sobotu na Hluboké bylo utkání dlouho otevřené. Homerunem otevřel skóre v první směně brněnský Pabel Manzanero a jeho krajan Omar Hernandez prakticky nepustil pálkaře Sokola na mety až do šesté směny. Dvoumetový odpal se pak povedl Matějovi Dvořákovi a třímetový odpal Martina Mužíka znamenal čestný bod domácích. Draci si s Davidem Mergansem na nadhozu ale poslední směny pohlídali a přes snahu a útok nedali pálkařům Sokola šanci. Sokol druhé semifinále neměl sílu otočit a se skvělými diváky se rozloučil prohrou 2:6.  

„Do Extraligy jsme se probojovali po dlouhých šestnácti letech v První lize. Cílem proto bylo udržet extraligovou účast a bojovat o nadstavbovou TOP 6, z níž se nejlepší čtyři dostanou do semifinále. To, že jsme se nakonec dostali až mezi nejlepší čtyři týmy, to je obrovský úspěch celé sokolské party kolem hlubockého baseballu a softballu, trenérů, realizačního týmu, manželek, partnerek a maminek, které o kluky pečují. My nejsme velký ani tradiční sport, ale když se podívám na naše žáky a žákyně, na juniory, jak je to baví, jak jsou na hřišti šťastní a úspěšní, tak se o naši budoucnost vůbec nebojím a jsem na naše Sokoli hrdý,“ říká nadhazovač týmu a starosta hlubockého Sokola David Šťastný.

Základ týmu tvoří hlubočtí odchovanci, kteří ve většině teprve sbírají extraligové zkušenosti. Ty před sezónou doplnili tři zkušení zahraniční hráči a reprezentační nadhazovač Jan Novák, který před sezónou přišel z extraligové Kotlářky Praha. Ten se věnuje, stejně jako vynikající pálkař a hlubocký odchovanec Martin Mužík a další hráči, i výchově mladších. Nejmladšímu, catcherovi Lukáši Jelínkovi, je patnáct, nejzkušenějšímu nadhazovači Davidu Šťastnému devětatřicet. Trenérské trio tvoří Petr Baroch, Michal Kapr, hlavním trenérem je zkušený Zdeněk Josefus, který k týmu přišel před sezónou.

„My nemůžeme hodnotit sezónu jinak než jako velmi úspěšnou. Dostali jsme se dál, než jsme si vůbec dokázali představit. Skončili jsme před branami finále, v němž jsou zaslouženě dva skutečně nejlepší týmy posledních let Draci Brno a Arrows Ostrava. Důležité je, že si kluci bez extraligové zkušenosti vyzkoušeli, že můžeme hrát s každým a hlavně poznali, co všechno ještě musíme udělat, co natrénovat a jak profesionálně k baseballu přistupovat, abychom s těmi nejlepšími i vyhrávali. My si teď sezónu s každým hráčem v klidu rozebereme, čekají nás individuální tréninky a konzultace, zimní atletická a gymnastická příprava a práce na jednotlivých hráčských dovednostech. Musíme pracovat na pálce, na práci v poli a dalších činnostech, abychom příští rok byli ještě lepší,“ zhodnotil sezónu Zdeněk Josefus.

Hodnocení článku je 90 %. Ohodnoť článek i Ty!

Tisková zpráva

Štítky baseball, Hluboká nad Vltavou, extraliga, semifinále, Brno, Sokola, Arrows Ostrava, Praha, Omar Hernandez, trenér, Extraliga ledního hokeje, David Šťastný, Filip Čapka

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hluboká semifinále s Draky Brno prohrála. V Extralize vybojovali baseballisté čtvrté místo  |  Ostatní sporty  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.