Počasí dnes11 °C, zítra9 °C
Úterý 16. dubna 2024  |  Svátek má Irena
Bez reklam

Krumlovští chystají oslavy 50. výročí Rallye Český Krumlov

Letošní sezona mistrovských automobilových soutěží míří do finiše. Tečku za seriálem dvoudenních podniků udělá za dva týdny Rallye Český Krumlov. Uzávěrka přihlášek je už tuto neděli.

Jihočeští pořadatelé připravují kromě dvanácti rychlostních zkoušek na tradičně náročných úsecích program oslav 50 let od vzniku českokrumlovské rallye v roce 1971. Hlavním tahákem bude setkání vítězů minulých ročníků, které se uskuteční ve čtvrtek 11. listopadu od 19 hodin na výstavišti v Českých Budějovicích.

Kromě posádek přihlášených do letošní rallye, mezi nimiž nebudou chybět Jan Kopecký s Václavem Pechem (společně mají deset absolutních triumfů), účast již přislíbili Ladislav Křeček, Roman Kresta, Emil Triner, Václav Blahna, Dalibor Mrština a Jiří Urban, přijet by mělo také několik spolujezdců nebo Stanislav Fošum, jeden ze zakladatelů Rallye Český Krumlov a stále aktivní člen ředitelství soutěže.

Společenská akce v nově opraveném pavilonu Z se bude konat po skončení seznamovacích jízd s tratí městské erzety a letos tak bude náhradou za tradiční setkání na letním parketu Holkov. Kromě současných posádek budou mít šanci potkat legendy domácího rallyesportu i fanoušci. Všichni společně se navíc můžou těšit na pečená selata a uzenářské delikatesy od dlouholetého partnera Rallye Český Krumlov a jednoho z nejstarších pilotů na startu Vlastimila Daňhela.

Kompletní program doprovodných akcí včetně map rychlostních zkoušek a tipů pro diváky zveřejníme na rallyekrumlov.cz v následujících dnech. Na stejném místě jsou k dispozici zvláštní ustanovení, přihláška a průběžně se plnící seznam posádek.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Tisková zpráva

Štítky Český Krumlov, rallye, motorsport, Jan Kopecký, Václav Pech, Ladislav Křeček, Roman Kresta, Emil Triner, Václav Blahna, Jiří Urban, slavnost

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Krumlovští chystají oslavy 50. výročí Rallye Český Krumlov  |  Ostatní sporty  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.