Počasí dnes11 °C, zítra9 °C
Úterý 16. dubna 2024  |  Svátek má Irena
Bez reklam

Krumlovská rally odstartovala zkouškou na budějckém výstavišti. Vedení se ujal Pech

Rallye Český Krumlov v pátek odstartovala úvodní dva a půl kilometru dlouhou rychlostní zkouškou na budějckém výstavišti. Krátký prolog zvládl v nejrychlejším čase Václav Pech s Fordem Focus WRC před Janem Kopeckým a Miroslavem Jakešem.

Ještě před soudobými vozy vyrazily na trať posádky historických automobilů. Nejrychlejším „historikem“ po úvodním měřeném testu byl Opel Kadett Coupe, řízený Miroslavem Janotou. Ten si zažil horkou chvilku již na odpoledním shakedownu, kdy trefil balík. Dvě vteřiny ztráty si připsal Martin Klepač s Peugeotem 309 Gti a třetí dojel Tomáš Enge na Fordu Escort RS 2000. Ten ztratil na vítězného Janotu více než šest vteřin.

Do 48. Rallye Český Krumlov bylo převzato celkem devětačtyřicet posádek v rámci SONAX Mistrovství České republiky v rally a dvaadvacet posádek v hodnocení kategorie historických automobilů. Startovní pole doplní osm legend.

Sychravé počasí může potrápit posádky

V pátek odpoledne proběhla také tisková konference, které se zúčastnily posádky z průběžného čela šampionátu. Přítomní jezdci i spolujezdci se shodli na tom, že letošní Krumlov bude vzhledem k podzimnímu sychravému počasí velice těžký.

Při oslavách 50. výročí založení Rallye Český Krumlov je pro diváky a soutěžní posádky připraveno celkem dvanáct rychlostních zkoušek na šesti úsecích. V sobotní etapě se bude kromě okruhu v centru jihočeského krajského města závodit na Rožmitále, Rožmberku a Jáně, o posledních letošních bodech se však rozhodne nejspíš až v neděli na Kohoutu a Malontech.

„Malonty letos vracíme na úseky, kam zavítaly naposledy v roce 2009. S délkou přes 25 kilometrů budou zlatým hřebem letošní sezony,“ popisuje část itineráře 48. Rallye Český Krumlov vedoucí trati Michal Mikeš.

Výsledky po první rychlostní zkoušce:
1. Pech Václav / Uhel Petr (Ford Focus WRC) 2:15,2
2. Kopecký Jan / Hloušek Jan (Škoda Fabia Rally2 Evo) +1,5
3. Jakeš Miroslav / Machů Petr (Škoda Fabia R5) +1,9
4. Březík Adam / Krajča Ondřej (Škoda Fabia R5) +2,4
5. Černý Jan / Černohorský P. (Škoda Fabia Rally2 Evo) +3,0

První měřený úsek dokončily všechny posádky.

Ohodnoť článek

Foto Dalibor Benych

Štítky Český Krumlov, rally, výstaviště, závod, soutěž, motorsport, rallye, Václav Pech, Jan Kopecký, Ford Focus, Miroslav Jakeš, kongresové centrum, Miroslav Janota, Tomáš Enge, Škoda Fabia

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Krumlovská rally odstartovala zkouškou na budějckém výstavišti. Vedení se ujal Pech  |  Ostatní sporty  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.