Počasí dnes8 °C, zítra6 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Martin Michek opět poskočil pořadím. Ve středu zajel desátý nejrychlejší čas

Budějčák Martin Michek ve středeční etapě Rally Dakar dokončil na skvělém desátém místě a posunul se opět pořadím vpřed. Dvě etapy před koncem letošního ročníku figuruje na osmnáctém místě. Staronovým lídrem kategorie motocyklů je Adrien van Beveren z Francie, dnes byl nejrychlejší Australan Toby Price.

Michek zaostal na 375 kilometrů dlouhé rychlostní zkoušce za továrním jezdcem KTM o 7:28 minuty. Novým lídrem je dnes čtvrtý Van Beveren, který využil ztráty Matthiase Walknera z Rakouska, který byl o téměř 16 minut pomalejší než Price a klesl na průběžné čtvrté místo.

„Dnešní speciálka byla hodně tvrdá, náročná. Ze začátku velmi rychlá, ale posledních 80 kilometrů stálo za to, protože to bylo v horách. Hodně se bloudilo. Proto jsem zvolil trochu lehčí tempo, abych to všechno trefil. To se snad povedlo, protože jsem dvakrát zajížděl opravdu jen kousek pro kontrolní bod,“ řekl Michek, který se v průběžném pořadí posunul o jednu pozici.

Konec Kevina Benavidese

„Máme dvě etapy do konce, doufám, že vyskočíme ještě trochu dopředu,“ přál si jezdec týmu Orion Moto Racing Group.

Rally předčasně skončila pro obhájce prvenství Kevina Benavidese, kterého ze hry vyřadila porucha motoru. Třiatřicetiletý Argentinec byl dosud průběžně pátý s odstupem deseti minut na první místo.

Ohodnoť článek

Foto Orion - Moto Racing Group | Zdroj ČTK, Orion - Moto Racing Group

Štítky Dakar, Michek, motorsport, moto, závod, rally, Rallye Dakar, Adrien van Beveren, Francie, KTM, Matthias Walkner, Rakousko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Martin Michek opět poskočil pořadím. Ve středu zajel desátý nejrychlejší čas  |  Ostatní sporty  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.