Počasí dnes7 °C, zítra10 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Tábor hostí Evropský pohár juniorů v triatlonu. Dorazí světová konkurence

Po dvouleté odmlce způsobené covidovou pandemií se do Tábora znovu vrací jeden z nejstarších triatlonových podniků v Evropě. V neděli 24. července se u nádrže Jordán uskuteční již 37. ročník Táborského triatlonového festivalu, který bude letos podle organizátorů tím jednoznačně nejobsazenějším v historii.

Brazílie, Kanada, Austrálie nebo Honkong. To je jen stručný výčet národností zastoupených ve startovní listině Evropského poháru juniorů v triatlonu, který se tuto neděli uskuteční přímo v centru Tábora v rámci již 37. ročníku takzvaného Táborského triatlonového festivalu. Akce, která se řadí k nejstarším triatlonovým podnikům v Evropě, nabídne po nucené dvouleté pauze opět skvělý dívacký zážitek. „Na závod Evropského poháru juniorů je přihlášena nejen evropská špička, ale také závodníci z různých koutů světa. Máme nejnabitější startovku v historii,“ uvádí ředitel závodu Šimon Kuncl s tím, že na startu se letos představí celkem 22 českých juniorů a juniorek. 

Největším favoritem na vítězství mezi juniory je Australan Toby Powers, který už letos vybojoval například stříbrnou medaili na mistrovství světa ve štafetě v kanadském Montrealu. Nejvýše postaveným českým závodníkem je se startovním číslem 9 rodák z Kardašovy Řečice Šimon Michálek. „Můj cíl je umístění do top 10, ale je tam velká konkurence, tak uvidíme. Je to závod v Čechách, tak se těším na podporu v domácím prostředí. Natrénováno mám a cítím se celkem dobře,“ nastiňuje Jihočech. Do závodu juniorek nastupuje s jedničkou reprezentantka Honkongu Zoe Metaisová. Se startovním číslem 5 je pak největší českou nadějí na medailové umístění plzeňská závodnice Dana Přikrylová.

Kromě mezinárodní konkurence ale zavítá do Tábora o víkendu i početné pole českých triatlonistů, kteří se zde při závodě Českého poháru ve sprint triatlonu poperou o cenné body do celkového pořadí v nejvyšší české triatlonové soutěži.

Na všechny účastníky nedělního festivalu čeká nejprve 750 metrů plavání ve vodní nádrži Jordán, poté se vydají na 20 kilometrů cyklistiky s náročným stoupáním a závěrečných 5 kilometrů běhu si užijí přímo v centru Tábora. „Centrum závodu se nově bude nacházet přímo u startu v ulici U Sladovny. Diváci se mohou těšit na atraktivní podívanou, protože vše důležité se bude odehrávat na malém prostoru a budou tak mít výborný přehled o závodu. Těšíme se, že v centru dění bude opět kotel diváků, kteří si kromě závodu užijí i hudební produkci kapely Wild Sticks, expo zónu sportovního vybavení a také food trucky s kávou a triatlonovým menu,“ zmiňuje Kuncl.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Česká triatlonová asociace

Štítky triatlon, Tábor, sport, závod, závodníci, plavání, cyklistika, běh, mistrovství Evropy, festival, Evropa, Brazílie, Jordán, Hongkong, Kanada, Austrálie

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Tábor hostí Evropský pohár juniorů v triatlonu. Dorazí světová konkurence  |  Ostatní sporty  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.