Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Jihočeská karatistka je ve finále mistrovství světa. Při telefonu s taťkou ukápla slzička, říká

Do finále juniorského mistrovství světa se dnes v Turecku probojovala karatistka Martina Šáchová. Jihočeška porazila stávající seniorskou mistryni Evropy a už v neděli ji čeká finále. Pro Budějckou Drbnu v pátek večer popsala své dojmy.

„Určitě velká spokojenost, ale asi mi to úplně nedochází,“ usmívala se Martina Šáchová„Je to obrovský nával emocí, je těžké to vstřebat. Navíc mi chodí zprávy a gratulace, takže není moc prostor, asi to na mě dolehne zítra,“ řekla karatistka Budějcké Drbně. 

Členka TJ Karate České Budějovice a písecká rodačka se před odletem do Turecka chtěla probjovat do finále. Vysoké ambice měla i díky nedávnému třetímu místu na světové lize seniorů. V juniorské kategorii navíc sbírala zkušenosti už dva roky, i přestože v ní nepatří mezi nejstarší. Probojovat se do finále ale nebyla samozřejmost. 

„Semifinále bylo psychicky velmi náročné. Šla jsem proti aktuální mistryni Evropy v seniorské kategorii. Věděla jsem, že to bude hodně taktické, což bylo těžké udržet v hlavě. I přes tyto faktory jsem do toho šla dost sebejistě. Věděla jsem, co chci dělat a po celou dobu to udržela,“ shrnula dvacetiletá sportovkyně.

Karatistka Martina Šáchová a trenér Miroslav Hýsek.

Po skóre 0:0 nakonec o postupu Češky rozhodly praporky výsledkem 5:0. „Byla jsem aktivnější a měla jsem tam momenty, kterými jsem si rozhodčí získala,“ zhodnotila Šáchová. 

Ta se jako prvnímu dovolala svému tatínkovi. Ten souboj sledovat nemohl. „Kdyby viděl, že někdo mlátí jeho holčičku, tak by to neustál. Je můj velký podporovatel a stojí za mnou. To, že jsem vyhrála, jsem mu řekla já. Měl obrovskou radost a ukápla i slzička, bylo to moc hezké,“ dodala Jihočeška, kterou už v neděli čeká finále s japonskou soupeřkou. 

Hodnocení článku je 96 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Gökhan Taner

Štítky martina šáchová, karate, Turecko, mistrovství světa, finále, Evropa, Drbna.cz, České Budějovice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jihočeská karatistka je ve finále mistrovství světa. Při telefonu s taťkou ukápla slzička, říká  |  Ostatní sporty  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.