Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Jihočeská karatistka Martina Šáchová je vicemistryně světa

Dvacetiletá jihočeška Martina Šáchová je juniorskou vicemistryní světa. Karatistka ve finále nestačila na japonskou soupeřku a z Turecka si odváží stříbrnou medaili. Členka TJ Karate České Budějovice tak přidala do své sbírky další velký úspěch.

Jihočeská karatistka je ve finále mistrovství světa. Při telefonu s taťkou ukápla slzička, říká

Do finále juniorského mistrovství světa se dnes v Turecku probojovala karatistka Martina Šáchová. Jihočeška porazila stávající seniorskou mistryni Evropy a už v neděli ji čeká finále. Pro Budějckou Drbnu v pátek večer popsala své dojmy.

Rodačka z Písku odletěla do Turecka se nejvyššími ambicemi. Sama ale přiznala, že finále nebylo samozřejmostí. V semifinále například porazila seniorskou mistryni Evropy ze Srbska. 

Ve finále ji čekala soupeřka z Japonska, na kterou Jihočeška nestačila a prohrála 1:3. „Nyní převažuje zklamání. Byla jsem deset vteřin od titulu mistryně světa. Ale to brzy přejde. Z mého vystoupení na turnaji mám skvělý pocit a zatím mi asi úplně nedochází, co se mi povedlo. Postup do finále jsem chtěla rodičům oznámit sama a při rozhovoru s tátou jsem se neubránila emocím,“ uvedla bezprostředně po finálovém zápase písecká rodačka Martina Šáchová.

Před finále jsem hlavně potřebovala naladit hlavu a dostat se do stejného ‘flow‘ jako při eliminacích. Japonka byla dnes o něco šťastnější. Prohrát s Japonkou, tedy se závodnicí ze země, odkud karate pochází, nepovažuji za ostudu. Prohru přijímám s pokorou. Jsem vicemistryní světa,“ dodala.

V letošním roce to je další velký úspěch. Šáchová byla třetí na světové lize v Maroku, titul získala na Grand Prix Slovakia či Euro grand Prix Plzeň. 

Trenér Miroslav Hýsek je s celkovým výsledkem české výpravy v Turecku spokojený. „Světová špička je nesmírně vyrovnaná. Stačí drobná chybička a jste z turnaje venku. Prakticky všichni naši závodníci nosí právem reprezentační kimono. Nad všemi však samozřejmě vyčnívá výkon mé klubové svěřenkyně Martiny Šáchové. Přípravě jsme obětovali mnohé. Hodiny času na tatami, v posilovně, na mentálním tréninku. Stálo to za to. Martině se na krku houpe medaile z mistrovství světa a já odjíždím z Turecka s dobrým pocitem. Byl bych moc rád, kdyby v budoucnu Martinu doplnili další naši reprezentanti,“ uvedl v tiskové zprávě.

Martina Šáchová v roce 2022

Start na Světových hrách
5. místo Světová liga Španělsko
3. místo Světová liga Maroko
2x 1. místo Budapest Open
1. místo Grand Prix Slovakia
1. místo Euro Grand Prix Plzeň
2. místo Mistrovství světa U21

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Gökhan Taner

Štítky martina šáchová, karate, jižní čechy, sport, finále, Turecko, České Budějovice, Grand Prix, Maroko, Japonsko, Evropa, Srbsko, Plzeň, Písek

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jihočeská karatistka Martina Šáchová je vicemistryně světa  |  Ostatní sporty  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.