Počasí dnes8 °C, zítra6 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Budějčák Michek odstartoval do Dakaru. V úvodním prologu zajel dvacáté místo

Budějčák Martin Michek úspěšně odstartoval do své osm a půl tisíce dlouhé dakarské cesty. V sobotním prologu zajel dvacátý nejrychlejší čas, když ztratil na třinácti kilometrech třiadvacet sekund na nejrychlejšího Tobyho Price.

Kolik stojí Dakar? Ještě sedíš doma u salátu a už seš v tom za desítky tisíc eur, říká jezdec Martin Michek

Jen několik málo dní zbývá do startu pětačtyřicátého ročníku legendárního Dakaru. Na startu nebude chybět ani aktuálně nejlepší český závodník v kategorii motocyklů Martin Michek. Ten se v dalším díle seriálu Bez servítků rozpovídal o tom, jak...

 

„Prolog byl hodně rychlý. Měl jsem tam dvě velký přebrzdění a chvilku jsem trochu zapomněl, že sedím na těžké Dakarce a ne na motokrosové lehké motorce. Snažil jsem se na ten rozdíl co nejrychleji zvyknout, a už v půlce prologu jsem se cítil o mnoho líp. Myslím si, že to bude úžasný závod,“ shrnul v cíli sobotního prologu Martin Michek.

Michek se před závodem nechal slyšet, že ho těší, že se během roku neprojevily žádné zdravotní komplikace. Před dvěma lety mu selhaly játra, podobná situace se opakovala vloni. Nyní je připraven, žádné náznaky potíží se neprojevily. „To mi dává velkou psychickou sílu. Na předešlé dva ročníky nebyla příprava podle mých představ, teď jsem hodně posiloval a běhal. Rád bych to na Dakaru zúročil,“ řekl před závodem Michek. To pravé dakarské zápolení na závodníky čeká v neděli, kdy všichni absolvují více než 360 měřených kilometrů.

Rally odstartovala v sobotu na břehu Rudého moře v takzvaném „Sea Campu“ asi 200 kilometrů od Džiddy. Cíl je naplánovaný na 15. ledna na opačné straně Arabského poloostrova ve městě Dammám u Perského zálivu. Mezi motocyklisty obhajuje vítězství Brit Sam Sunderland, mezi automobily Násir Attíja z Kataru. Na startu nechybějí ani rallyové legendy Sébastien Loeb z Francie nebo Španěl Carlos Sainz.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Orion - Moto Racing Group

Štítky Dakar, Michek, motorsport, moto, závod, rally

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Budějčák Michek odstartoval do Dakaru. V úvodním prologu zajel dvacáté místo  |  Ostatní sporty  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.