Počasí dnes8 °C, zítra6 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Téměř tisíc kilometrů v sedle během jediného dne. Michek si v pátek na Dakaru lehce pohoršil

Zatím nejdelší den v sedle motocyklu na letošním Dakaru má za sebou Budějčák Martin Michek. V páteční etapě zajel čtrnáctý nejrychlejší čas a v průběžném pořadí klesl na stejnou pozici.

„Dneska to byla šílená porce kilometrů. Jeli jsme kolem tisíce kilometrů na motorce. Ráno byly dva stupně pod nulou, fakt je zima. Speciálka byla super, bylo to rychlý. Sedělo mi to. Opět jsem zajel v nejrychlejší patnáctce, takže super,“ shrnul redakci Drbny Martin Michek po dojezdu do bivaku.

Etapu, jež byla kvůli zatopenému plánovanému bivaku v Davadmí zkrácena zhruba o sto kilometrů na 358 kilometrů rychlostní zkoušky, vyhrál Luciano Benavides. O necelou minutu porazil týmového kolegu z Husqvarny Skylera Howese, Američan nicméně zvýšil své celkové vedení před dnes třetím Australanem Tobym Pricem na 3:31 minuty.

Michek s KTM zaostal za Benavidesem o devět minut a v průběžném pořadí klesl o jednu pozici na 14. příčku. Na Howese ztrácí hodinu a čtvrt.

Kromě 358 měřených kilometrů dnes soutěžící absolvovali 560 kilometrů dlouhý přejezd. Podobně dlouhá etapa čeká na jezdce také v sobotu.

Ohodnoť článek

Foto Orion - Moto Racing Group

Štítky Dakar, Michek, motorsport, moto, závod, rally

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Téměř tisíc kilometrů v sedle během jediného dne. Michek si v pátek na Dakaru lehce pohoršil  |  Ostatní sporty  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.