Počasí dnes5 °C, zítra7 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Michek vyrovnal na Dakaru své historické maximum. Díky devátému místu se opět posunul pořadím

, aktualizováno 10. ledna 2023, 16:34

Budějčák Martin Michek má za sebou zatím nejúspěšnější soutěžní den na tomto Dakaru. V úterní etapě zajel sedmý nejrychlejší čas a díky tomu se posunul na dvanáctou pozici průběžného pořadí. Skvělý čas zajel i přes zdravotní komplikace, které ho trápí od neděle, kdy si poranil nohu. Ještě během úterního odpoledne pořadatelé zřejmě na základě časových kompenzací u některých jezdců, kteří pomáhali na trati jiným účastníkům, změnili časy a Michek v pořadí etapy klesl ze sedmého na deváté místo.

„Je to zatím moje nejlepší umístění na Dakaru. Noha je taková, jaká je. Ráno jsem se probudil a měl jsem ji nafouklou jako baňku. Dostával jsem se hrozně špatně do boty, museli mi pomoci mechanici,“ shrnul dnešní den redakci Drbny Michek.

Úterní etapa byla podle něho velmi náročná. „Byla sice rychlejší, ale v některých místech jsme byli až po motor v řece. Fakt neuvěřitelné, krásný výsledek. Ještě máme pět dní před sebou, musím dát dohromady hlavně nohu,“ dodal jezdec.

Na 358 kilometrech rychlostní zkoušky zaostal za nejrychlejším Lucianem Benavidesem z Argentiny jen o 9:58 minuty a devátým místem vyrovnal své kariérní maximum. Dosud nejlepším výsledkem člena týmu Orion Moto Racing Group byla devátá pozice z loňska. V průběžném pořadí Michek předstihl Štefana Svitka ze Slovenska, na kterého má k dobru 75 sekund.

Ve středu na účastníky pětačtyřicátého ročníku Dakaru čeká 114 měřených kilometrů a dlouhých 510 kilometrů přejezdu.

Ohodnoť článek

Foto Orion - Moto Racing Group

Štítky Dakar, Michek, motorsport, moto, závod, rally

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zatím zde nejsou vloženy žádné komentáře.

Michek vyrovnal na Dakaru své historické maximum. Díky devátému místu se opět posunul pořadím  |  Ostatní sporty  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.