Počasí dnes5 °C, zítra7 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Michek zůstává v průběžném pořadí Dakaru dvanáctý. Noha se ozývala jenom minimálně, říká

Budějčák Martin Michek má za sebou desátou etapu Rally Dakar 2023. Na více než sto kilometrech měřeného úseku zaostal za nejrychlejším Rossem Branchem z Botswany původně o dvanáct a půl minuty, pořadatelé mu ale dodatečně čas o pět a půl minuty vylepšili, neboť ztratil opravou nefunkčního iritracku, komunikačního systému motocyklu.

Účastníky 45. ročníku slavné soutěže dnes čekala vedle dlouhého přejezdu k čtvrté největší poušti na světě Rub al-Chálí jen 114 kilometrů dlouhá rychlostní zkouška.

„V dnešní speciálce byl opravdu měkký písek, tak šíleně, že se v tom snad ani nedá chodit a jezdit. Propadá se to v tom, měkké duny, vyjet na ně je opravdu hodně těžké,“ uvedl Michek na sociálních sítích a odhadl, že iritrack opravoval čtyři až pět minut.

„Zbývají čtyři etapy a po dnešku vím, že budou hodně tvrdé. Noha se ozývala jenom minimálně, tam problém žádný není,“ dodal motocyklista, jenž si v neděli pochroumal kotník na pravé noze.

Do čela se dostal vítěz z roku 2021 Kevin Benavides, který předstihl Američana Skylera Howese i Tobyho Price z Austrálie.

Ohodnoť článek

Foto Orion - Moto Racing Group | Zdroj ČTK

Štítky Dakar, Michek, motorsport, moto, závod, rally

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zatím zde nejsou vloženy žádné komentáře.

Michek zůstává v průběžném pořadí Dakaru dvanáctý. Noha se ozývala jenom minimálně, říká  |  Ostatní sporty  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.