Počasí dnes10 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Budějčáka Michka dělí od vyrovnání historického maxima na Dakaru jedno místo

Motocyklový jezdec Martin Michek se ve 13. etapě posunul na jedenácté místo celkového pořadí a jen jedna pozice jej dělí od vyrovnání osobního maxima z roku 2021. Michkovi k posunu pomohly problémy soupeřů. Američan Mason Klein, jenž od pádů v 9. etapě pokračoval v rallye s velkými bolestmi, už dnes nenastoupil. Rakušana Matthiase Walknera vyřadila na 55. kilometru těžká havárie.

Vítězem etapy se stal po dodatečném odpočtu více než 23 minut Kevin Benavides, jenž pomáhal zraněnému Walknerovi a čekal s ním na příjezd záchranářů. Argentinský jezdec se v celkovém pořadí posunul na druhé místo a na dnes pátého Price ztrácí už jen 12 vteřin. Michek za vítězem zaostal o 11:43 minuty a v celkovém pořadí ho od elitní desítky dělí bezmála pět minut.

Při přejezdu do cíle etapy po skončení měřeného úseku musel Michek řešit potíže s motorkou. „V asistenční zóně jsme museli měnit vstřikovací jednotku. Motorka se zastavila asi dva kilometry od cíle etapy,“ uvedl tým Moto Racing Group na facebooku. „V poslední třetině etapy začala motorka ztrácet výkon. Naštěstí dojela až do cíle a zastavila se pár kilometrů na přejezdu. Odešly vstřiky… Moc děkujeme Štefanovi Svitkovi, že pomohl Martina na přejezdu odtáhnout nějakých 150 kilometrů,“ dodal.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Orion - Moto Racing Group

Štítky Dakar, Michek, motorsport, moto, závod, rally

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Budějčáka Michka dělí od vyrovnání historického maxima na Dakaru jedno místo  |  Ostatní sporty  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.