Počasí dnes5 °C, zítra7 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Budějčák Michek dokončil legendární Dakar na jedenácté místě. Je to něco výjimečného, raduje se

Budějčák Martin Michek je v cíli pětačtyřicátého ročníku Rally Dakar. Mezi motocyklisty obsadil konečné 11. místo a jen jedna pozice ho dělila od nejlepšího výsledku z roku 2021. Tehdy dojel desátý. Jeho vysněným výsledkem letos bylo vyrovnání nebo vylepšení zmíněného umístění.

„Dakar pro nás skončil skvělým výsledkem, tento ročník byl opravdu velmi tvrdý. Tahal jsem, co to šlo. Jsem blázen, protože občas jsem šel v některých situacích do risku, po hlavě. Jsem fakt rád, že jsem to přežil a dostal se do cíle,“ doplnil v cíli Martin Michek.

Ve výsledku je s jedenáctým místem podle svých slov spokojen. „Jedenácté místo je krásné, byli jsme desátí, nyní jedenáctí. Výsledky na motorkách v této kategorie máme úžasné, je to něco výjimečného,“ shrnul Michek.

Kategorie motocyklů přinesla napínavý souboj o vítězství až do posledního kilometru. Argentinec Kevin Benavides do posledního dne vstupoval jako druhý muž pořadí. Tovární jezdec KTM ale dokázal porazit týmového kolegu Tobyho Price z Austrálie o 55 sekund a celkově vyhrál o 43 sekund. Proce tak v posledních kilometrech opustil vedoucí pozici a spadl na druhé místo. Třetí skončil Američan Skyler Howes.

Cílovou rampu spatřila kromě Michka také dvojice dalších Čechů. Celkové 31. místo obsadil Jan Brabec, který si při šestém startu připsal druhý nejlepší výsledek. David Pabiška byl v absolutním pořadí 36., v kategorii Original by Motul vypsané pro jezdce bez asistence skončil čtvrtý. Celý závod absolvoval bez mechaniků, s díly sbalenými doslova v jedné bedně.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Orion - Moto Racing Group

Štítky Dakar, Michek, motorsport, moto, závod, rally

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Budějčák Michek dokončil legendární Dakar na jedenácté místě. Je to něco výjimečného, raduje se  |  Ostatní sporty  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.