Počasí dnes6 °C, zítra7 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Jihočeští hasiči dnes vyráželi ke třem požárům. Vše se jim podařilo uhasit

Ke třem událostem vyráželi dnes hasiči na jihu Čech, ve dvou případech se jednalo o požár vozidla. V Rodvínově na Jindřichohradecku hořel traktor, na Branišovské ulici v Českých Budějovicích vzplála dodávka. Všechny události ale měli hasiči rychle pod kontrolou a požáry se podařilo uhasit.

Předposlední červencovou neděli vyjeli jihočeští hasiči ke třem požárům. Nejprve vzplál traktor v Rodvínově na Jindřichohradecku, kterému kompletně shořela kabina. Způsob, jak k požáru došlo, hasiči zatím přesně neznají, není ale pravděpodobné cizí zavinění. „Traktor stál osamocený a zamknutý, takže příčinou byla pravděpodobně technická závada. K požáru vyrazila jindřichohradecká jednotka,“ uvedla k události mluvčí jihočeských hasičů Vendula Matějů na Facebooku.

K další události vyráželi hasiči na Branišovskou ulici v Českých Budějovicích. Přímo u lesa tam hořela dodávka a bylo tedy klíčové zajistit, aby se požář nerozšířil do okolí, kde mohl napáchat velké škody. „Tomu ale českobudějovické jednotky svým rychlým zasahem zabránily,“ informovala Matějů.

Ke třetí události vyráželi hasiči opět na území Budějovic. V lokalitě Vrbenských rybníků nedaleko sídliště Máj začala před šestou hodinou odpoledne hořet suchá tráva a křoví. Zasahovaly tři cisterny, ale i tuto událost se podařilo včas dostat pod kontrolu a požár eliminovat.

Před dalším tropickým víkendem vydali hasiči varování a doporučení, jak se mají lidé za podobných teplotních podmínek, které v Česku aktuálně panují, chovat. Užitečné rady si můžete přečíst zde, nebo ve facebookovém příspěvku jihočeských hasičů.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto HZS Jihočeského kraje

Štítky HZS, hasiči, Jihočeský, kraj, požár, událost, České Budějovice, Česko, okres Jindřichův Hradec, Rodvínov, Facebook

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jihočeští hasiči dnes vyráželi ke třem požárům. Vše se jim podařilo uhasit  |  Z kraje  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.