Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Do babyboxu v Českých Budějovicích v sobotu někdo odložil novorozence

Do českobudějovického babyboxu dnes krátce před polednem někdo odložil novorozenou holčičku. Dítě je zdravé a nyní se nachází v péči zdravotníků. Zdejší babybox tak za dobu své existence zachránil již čtvrtého novorozence.

Krátce před sobotním polednem se na operačním středisku Zdravotnické záchranné služby Jihočeského kraje rozezněl alarm ohlašující přítomnost dítěte v babyboxu. Dispečink ke schránce ihned vyslal výjezdovou skupinu.

„Záchranáři ve vyhřívané schránce nalezli zdravou novorozenou holčičku. Dívka byla očištěná, zabalená do deky a měla podvázaný pupečník. Po provedení nezbytných vyšetření, převezli záchranáři holčičku na neonatologické oddělení českobudějovické nemocnice,“ informovala mluvčí jihočeských záchranářů Petra Kafková. Děvčátko dostalo jméno Lenka.

Budějcký babybox pro odložené děti, který se nachází v ulici Boženy Němcové před budovou Zdravotnické záchranné služby, tak za dobu své existence zachránil již čtvrtého odloženého novorozence. Naposled to byla před dvěma lety čerstvě narozená holčička, která tehdy dostala jméno Viola.

V celorepublikové statistice se jednalo už o 236. odložené dítě, dnes se k budějovickému děvčátku přidal ještě chlapeček, kterého záchranáři nalezli v babyboxu v Opavě.

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Drbna.cz

Štítky Babybox, novorozeně, dítě, nemocnice, jižní Čechy, Budějce, ZZS JČK, České Budějovice, Zdravotnická záchranná služba Jihočeského kraje, Nemocnice České Budějovice, Božena Němcová

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Do babyboxu v Českých Budějovicích dnes někdo odložil novorozence  |  Českobudějovicko  |  Z kraje  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.