Počasí dnes11 °C, zítra9 °C
Úterý 16. dubna 2024  |  Svátek má Irena
Bez reklam

V Budějcích vznikne nový sběrný dvůr. Město ho zřídí v areálu letiště v Plané

Sběrný dvůr se bude nacházet hned u vstupu do areálu letiště. Na území města se jedná o čtvrté zařízení, do nějž budou moci obyvatelé odvážet svůj odpad. Kapacita nového dvoru počítá i s okolními obcemi. Provozovatelem bude společnost FCC České Budějovice.

Sběrný dvůr v Plané bude v provozu již od 23. června. „Otevření sběrného dvora vychází z naší snahy rozšířit služby pro občany. Roky jsme o zprovoznění další dalšího dvora usilovali. Jsme moc rádi, že se nakonec podařilo nalézt vhodný pozemek a dotáhnout vše do konce,“ uvedl náměstek primátora Ivo Moravec.

Lidé sem budou moci odkládat vybraný tříděný odpad z domácnosti i ze zahrad. Jedná se například o nábytek, koberce, sanitární keramiku, kovy, papír, sklo, kompozitní obaly, nebezpečné odpady, nebo třeba vyřazená elektrozařízení jako jsou mikrovlnné trouby, PC, pračky nebo chladničky. Kompletní seznam zveřejnila společnost FCC České Budějovice na svých webových stránkách, k dispozici je ale i na webu magistrátu města.

Areál v Plané se přidá k dalším třem sběrným dvorům, které v současnosti fungují na území krajského města. Jmenovitě jsou to sběrné dvory v ulicích Dolní, Plynárenská a na Švábově Hrádku. Otevírací dobu mají všechny dvory stejnou, to platí i pro ten nově otevřený.

Hodnocení článku je 52 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto FCC ČB

Štítky sběr, sběrný, dvůr, Budějce, Planá, letiště, město, České Budějovice, sběrný dvůr, Ivo Moravec

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Budějcích vznikne nový sběrný dvůr. Město ho zřídí v areálu letiště v Plané  |  Českobudějovicko  |  Z kraje  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.