Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Město přes léto opravuje sportoviště. Investice přesáhnou 40 milionů korun

České Budějovice investují přes léto do oprav tří sportovišť přibližně 40 milionů korun. Rekonstrukce se týkají sportovní haly, zimního stadionu a plaveckého bazénu. Všechny tři objekty provozuje organizace Sportovní zařízení města České Budějovice. Největší investicí bude oprava střechy sportovní haly.

Během letních měsíců běžné probíhají opravy krytého plaveckého stadionu. Letos přišla řada na světla v hlavní hale. „Došlo k výměně starých výbojkových žárovek za LED diody. Celý prostor bude lépe a rovnoměrněji nasvícen, protože osvětlení je možné řídit podle intenzity denního světla a samozřejmě největším bonusem je nižší energetická náročnost,“ popsal náměstek primátora Ivo Moravec (HOPB). Výměna podle něj vyšla na 1,3 milionu korun. 

Další větší akcí bude oprava střechy plaveckého stadionu, do které zatéká. Problémem je také kondenzace par. Její přesný stav chce město zjistit pomocí sond, které se do konstrukce dostanou revizními otvory. Komplexní revize měla původně proběhnout během léta, podle Moravce ale práce začnou až v září. „Smlouva na provedení revizních otvorů už je podepsaná a práce tam začnou v září,“ uvedl.

Naopak s opravou střechy, tentokrát sportovní haly, začalo město před několika dny. „Už delší dobu do ní zatékalo a zásah za více než 24 milionů korun byl nutný. Musí se tam kompletně vyměnit střešní plášť a udělat zateplení, elektroinstalace i vzduchotechnika. Teď je hala úplně uzavřená, v provizorním režimu začne fungovat pravděpodobně už koncem srpna," vysvětlil Moravec.

Oprava zimního stadionu

Další peníze si pak vyžádala obnova zimního stadionu, kde hraje svá utkání extraligový hokejový klub. „Nové bezpečnostní mantinely stály 3,7 milionu korun a záměrně nejsou pevně ukotveny. Pro bezpečnost hráčů je totiž třeba, aby tam byl v momentě nárazu průhyb a tím se snížila možnost úrazu. Na místě jsou osazena i bezpečnostní plexiskla. Dále bylo opraveno zázemí tribuny, kde má mimo jiné šatnu extraligový klub. Konkrétně šlo o obnovy rozvodů vody a odpadů, elektriky, podlah či vzduchotechniky za 5,9 milionu korun," uvedl Moravec.

Kromě toho se také chladící systém doplnil o další motor s nižším výkonem. „Využíván bude hlavně v zimě. Logicky se sníží opotřebení toho původního motoru a zároveň je k dispozici nový i jako záloha pro případ poruchy. Celá investice vyšla na půl milionu korun. Na základě pravidelné revize došlo v Budvar aréně také k opravě ocelové střešní konstrukce tréninkové haly. Práce přesahující jeden milion trvaly dva měsíce,“ doplňuje k novinkám Tomáš Novák, ředitel Sportovních zařízení města.

Ohodnoť článek

Foto Město České Budějovice

Štítky ČR, správa, sporty, stavby, České Budějovice, sportoviště, oprava, léto, Ivo Moravec, Občané pro Budějovice, Tomáš Novák, Budvar aréna

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Město přes léto opravuje sportoviště. Investice přesáhnou 40 milionů korun  |  Českobudějovicko  |  Z kraje  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.