Počasí dnes7 °C, zítra10 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Město provádí pravidelnou údržbu kašen a pítek. Ve středu přijde řada na Samsonovu kašnu

S příchodem chladnějšího počasí nastal také čas na zazimování městských kašen a pítek, a to včetně Samsonovy kašny na náměstí Přemysla Otakara II. Voda v ní v plném proudu poteče do úterý, od středy ji pak čeká údržba a příprava na zimní režim.

Již od poloviny příštího týdne začne příprava jedné z dominant budějckého hlavního náměstí na nadcházející podzimní a zimní měsíce.

I tentokrát budou práce rozděleny do tří dnů. Ve středu vypustíme bazén kašny, odkud odstraníme všechny nečistoty a předměty. Na místě bude i vysokozdvižná plošina, odkud tlakovou vodou očistíme nejvyšší místa sousoší,“ přiblížil postup prací Ondřej Koupal, vedoucí provozního střediska společnosti ČEVAK v Českých Budějovicích.

Po očištění kašny technici musí zkontrolovat osvětlení a následně do bazénu kašny namontují zařízení, které v zimě zabraňuje zamrzání vody. Ta se do kašny vrátí opět v pátek, ovšem pouze v zimním omezeném režimu. V provozu poté nebudou trysky ani chrliče.

Údržbové práce před zimním obdobím se dotknou také dalších kašen a pítek ve městě. Jejich postupné zazimování začalo již v uplynulém týdnu, kdy došlo k vypnutí pítek v centru města, vypuštění vodních hrátek v parku Čtyři Dvory nebo zastavení vodních prvků na Lannově třídě.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Filip Matoušek

Štítky město, údržba, kašna, voda, Samsonova, náměstí, Budějce, zima, příprava, ČEVAK, České Budějovice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Město provádí pravidelnou údržbu kašen a pítek. Ve středu přijde řada na Samsonovu kašnu  |  Českobudějovicko  |  Z kraje  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.