Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Lipensko se připravuje na novou turistickou sezonu. Střediska chystají bohatý program

V Horní Plané začíná sezona už o nadcházejícím víkendu, kdy se zde uskuteční benefiční koncert pro Ukrajinu. Nová Pec sází na tradiční plavení dřeva, Vyšší Brod zase přivítá v červnu posádky kuriózních plavidel. Významné výročí letos oslaví i Stezka korunami stromů.

Turisté se letos na Lipensku rozhodně nudit nebudou. V Horní Plané se v sobotu 9. dubna rozjede sezona benefičním koncertem pro Ukrajinu. Celý výtěžek z akce poputuje na pomoc válkou sužované zemi. Následovat bude akce Sedm dní na kole, která 14. května zahájí cyklistickou sezonu. Celé letní prázdniny pak bude tradičně promítat Letní kino Horní Planá. Po dvouleté pauze začne 15. července již třicátý ročník tradiční Markétské pouti. Každou středu v červenci navíc chystají na náměstí divadelní představení pro děti i dospělé s koncertem. V plánu je také traktoriáda a festival regionálních minipivovarů Septembeer Fest.

Přesně deset let provozu si připomene tento rok populární lipenská atrakce Stezka korunami stromů. „I letos plánujeme v Rodinném areálu Lipno mnoho zajímavých akcí, mnoho z nich bude spojeno právě s tímto významným jubileem. Všichni se mohou opět těšit na zajímavé interprety v rámci Letní hudební Stezky, velkolepou oslavu narozenin i zajímavou výstavu s názvem Stezka Lipno aneb jak to všechno začalo. Chybět nebude ani tradiční Lipno Sport Festival, slavnostní otevření Království lesa nebo zahájení letní sezony a dračí lodě,“ vyjmenovala mluvčí lipenského sportovního areálu Olga Kneiflová.

Ve Vyšším Brodě odstartuje sezona 4. června plavbou kuriózních plavidel. „Připravujeme kulturní léto, které bude zahrnovat koncerty, divadelní představení a také Svatobartolomějskou pouť. Tou vyvrcholí kulturní léto ve Vyšším Brodě,“ uvádí vedoucí zdejšího informačního střediska Dita Kaiserová. Mimo to se 7. července v klášterní zahradě uskuteční koncert skupiny No Name. „Navazovat bude Emma Destinnová Open 2022, při němž diváci uvidí koncert Dana Bárty a rozhlasového Big Bandu Gustava Broma, dále pak například Baladu pro banditu s Jihočeskou filharmonií nebo Markétu Irglovou s kapelou za doprovodu kvinteta Jihočeské filharmonie,“ doplnila Kaiserová.

Frymburk se letos chystá na teprve druhý ročník Frymburských slavností. „Na letní sezonu máme přichystáno řadu sportovních i kulturních akcí pro děti i dospělé. Budou to například běžecké, potapěčské či vodácké závody, ale i další akce,“ zmiňuje Nikol Vrátilová z infocentra ve Frymburku. Všechny informace jsou k dispozici na webu frymburk.info.

Ti, které zajímá, jak se v minulosti plavilo dřevo, se mohou těšit do Nové Peci. Na 7. května si tam pro ně připravili novinku. Návštěvníkům představí ukázku plavení dřeva na Želnavském smyku. „Jedná se o rekonstruovaný úsek od Klápy dolů k Nové Peci. Dále budou samozřejmě probíhat tradiční ukázky plavení na Jeleních Vrších,“ přibližuje starosta Nové Pece Martin Hrbek.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Archiv TS Lipenska

Štítky Lipensko, Lipno, Horní Planá, Nová Pec, Frymburk, léto, sezona, turismus, koncert, Vyšší Brod, Ukrajina, Stezka korunami stromů, Vodní nádrž Lipno, Jihočeská filharmonie, Markéta Irglová, Ema Destinnová

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Lipensko se připravuje na novou turistickou sezonu. Střediska chystají bohatý program  |  Českokrumlovsko  |  Z kraje  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.