Počasí dnes5 °C, zítra7 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Devět zraněných po nehodě dvou vozidel na Jindřichohradecku. Řidič jednoho z nich byl opilý

V neděli krátce po půl jedné ráno došlo na Jindřichohradecku k vážné dopravní nehodě dvou osobních automobilů. Po čelním střetu zůstalo na místě devět zraněných. K události vyjelo celkem šest pozemních posádek Zdravotnické záchranné služby a vzlétl také vrtulník. Zdravotníci museli dokonce vyhlásit stav mimořádné události s hromadným postižením osob. Za nehodu pravděpodobně může řidič, který nadýchal přes tři promile alkoholu.

V brzkých ranních hodinách přijal dispečin Zdravotnické záchranné služby hlášení o čelním střetu dvou soobních vozidel, ke kterému došlo na silnici mezi obcemi Hamr a Chlum u Třeboně na Jindřichohradecku. K události byly okamžitě vyslány tři pozemní jednotky z Třeboně a Jindřichova Hradce, vzlétl také vrtulník.

„Po příjezdu k nehodě záchranáři zjistili, že je na místě větší počet zraněných osob, konkrétně devět. Proto byla vyhlášena takzvaná mimořádná událost s hromadným postižením osob a na pomoc vyrazily další tři pozemní posádky záchranářů z Trhových Svinů, Suchdola nad Lužnicí a Českých Budějovic,“ informovala mluvčí jihočeských záhranářů Petra Kafková.

Záchranáři na místě ošetřovali celkem devět zraněných ve věku od osmnácti do třiadvaceti let. V době zásahu byli všichni při vědomí a se zdravotníky komunikovali. „Šest osob utrpělo těžká zranění a další tři leká. Převažovala poranění horních a dolních končetin, zlomeniny dlouhých kostí a poranění v oblasti zad a pánve,“ upřesnila Kafková.

Zdravotníci na místě pacienty roztřídili, poskytli jim nezbytnou přednemocniční neodkladnou péči a následně je podle závažnosti stavu transportovali do budějovické a jindřichohradecké nemocnice. Stav všech zraněných byl v době předání do nemocnice stabilizovaný.

Za nehodu pravděpodobně podle dosavadního šetření může podnapilý řidič vozidla značky Škoda Octavia, který přejel do protisměru a tam se střetl s protijedoucím automobilem. „Řidič, který je podezřelý ze zavinění nehody měl po orientační dechové zkoušce přes tři pormile alkoholu v dechu,“ uvedl policejní mluvčí Jiří Matzner s tím, že nehodu nyní vyšetřují policisté z Jindřichova Hradce.

Hodnocení článku je 68 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky nehoda, alkohol, srážka, automobil, zranění, policie, záchranáři, Jihočeský, havárie, okres Jindřichův Hradec, zdravotnický pracovník, Jindřichův Hradec, Hamr, Chlum u Třeboně, Třeboň, České Budějovice, Suchdol nad Lužnicí

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Devět zraněných po nehodě dvou vozidel na Jindřichohradecku. Řidič jednoho z nich byl opilý  |  Jindřichohradecko  |  Z kraje  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.