Počasí dnes10 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

V Jindřichově Hradci zbourají garáže u Švecových kolejí. Místo nich vybudují parkoviště

Celkem 11 garáží nedaleko Švecových kolejí, které jsou ve vlastnictví Jindřichova Hradce, půjde k zemi. Rozhodli o tom radní na svém posledním zasedání. Vedení radnice chce místo využít pro vybudování zhruba třiceti nových parkovacích míst, která pomohou s parkováním v centru. V budoucnu by mohl na místě vzniknout také parkovací dům.

Doposud sloužily garáže u Švecových kolejí v Jindřichově Hradci k nejrůznějším účelům, například k uskladnění kol ze ztrát a nálezů. Město některé z celkem 11 garáží doposud pronajímalo jindřichohradeckým spolkům. V jedné z nich měli třeba zdejší dobrovolní hasiči uskladněny historické stříkačky.

K 31. květnu tohoto roku ale budou všechny nájemní smlouvy vypovězeny a nájemci se budou muset přestěhovat do náhradních prostor, které má už ale město připravené. Rada města se na svém posledním zasedání tento týden ve středu dohodla, že všechny garáže nechá zbourat. Na jejich místě by pak mělo podle radních vzniknout až třicet nových parkovacích stání.

„Místo garáží na parkovišti vznikne celkem dvacet až třicet dalších stání pro osobní automobily, což pomůže situaci s parkováním v centru města,“ uvedl místostarosta Jindřichova Hradce Radim Staněk.

Město si od demolice také slibuje lepší průchodnost Husovy ulice. „Díky zbourání garáží se také vybuduje bezpečnější přecházení přes Husovu ulici od parkoviště směrem ke gymnáziu,“ dodal jindřichohradecký starosta Michal Kozár.

Do budoucna město však počítá s tím, že na místě vznikne parkovací dům. Podle vedení radnice je ale zbourání garáží a vybudování parkovacích stání v tuto chvíli nejefektivnější řešení problému s nedostatkem parkovacích míst v centru. Nad vznikem parkovacího domu však zatím stále visí otazník, současné vedení Jindřichova Hradce o tomto záměru hodlá v budoucnu intenzivně jednat.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Město Jindřichův Hradec

Štítky Jindřichův Hradec, garáž, parkování, město, samospráva

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Jindřichově Hradci zbourají garáže u Švecových kolejí. Místo nich vybudují parkoviště  |  Jindřichohradecko  |  Z kraje  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.