Počasí dnes10 °C, zítra15 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Muž našel v lese dělostřelecký granát z druhé světové války

Ve čtvrtek odpoledne vyjížděli policisté z Volar k nálezu nevybuchlé munice, kterou našel muž v lese u Lenory na Prachaticku. Jednalo se o dělostřelecký granát z druhé světové války a přivolaný pyrotechnik jej odvezl k odborné likvidaci. V poslední době jde už o druhý podobný případ. Koncem minulého týdne našel muž na louce v Prachaticích střelu do bazuky.

I procházka v lese může být potenciálně nebezpečná. O tom se přesvědčil muž z Prachaticka, když ve čtvrtek odpoledne narazil uprostřed lesního porostu v okolí Lenory na nevybuchlou munici. Zachoval se ale správně a svůj nález ihned oznámil policii.

„Přivolaný pyrotechnik na místě konstatoval, že se jedná o dělostřelecký granát z druhé světové války. Munici pyrotechnik zajistil a odvezl ji k odborné likvidaci,“ informovala policejní mluvčí Lenka Pokorná.

I díky zodpovědnosti nálezce tak při incidentu nedošlo k žádnému zranění. Podobných nálezů ve volné přírodě je relativně velké množství. Minulý týden například prachatičtí policisté vyráželi k nálezu munice do bazuky. Policisté apelují na veřejnost, aby se v takovém případě zachovala stejně, s municí v žádném případě nemanipulovala a nález ihned oznámila policii.

Muž našel na louce munici do bazuky z druhé světové války

K nálezu protitankové munice z druhé světové války vyjížděli včera volarští policisté. Střelu našel na louce nedaleko svého domu muž, který vše ihned oznámil na policii. Na místo dorazil pyrotechnik, který střelu převezl k bezpečné likvidaci.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Policie ČR

Štítky druhá světová válka, les, okres Prachatice, Lenora, Prachatice, Volary

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Muž našel v lese dělostřelecký granát z druhé světové války  |  Prachaticko  |  Z kraje  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.