Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

V krabici od bot našla žena krajtu královskou. Hada někdo nechal na autobusové zastávce

Velké překvapení čekalo na strážníky městské policie na autobusové zastávce ve Strakonicích. Na začátku týdne jim totiž volala žena, že našla krabici od bot, do které ze zvědavosti nahlédla. K jejímu překvapení v krabici nebyly boty, ale obrovský had. Na místo okamžitě vyrazila hlídka, která unavenou a zimou paralyzovanou krajtu královskou převezla na služebnu. Zvíře nakonec umístili do Přírodovědné stanice v Horažďovicích.

Na městskou policii volala nálezkyně v pondělí 24. ledna před půl pátou odpoledne. „Žena uvedla, že na autobusové zastávce v Husově ulici, kousek od odbočky na Sokolovskou, našla krabici od bot a ze zvědavosti koukla, co v ní je. Našla krajtu, a ne malou,“ popsala mluvčí policie Jaroslava Krejčová.

Na místo ihned vyrazila hlídka, která unaveného a zimou paralyzovaného hada přivezla na služebnu. Jak se zvíře na zastávku dostalo není jasné. Podle Krejčové by hada v případě, že by krabice zůstala na zastávce omylem, někdo dávno hledal. Ve hře je tedy verze, že se chtěl touto cestou zvířete někdo zbavit. 

Krajtu se strážníkům podařilo umístit do Přírodovědné stanice v Horažďovicích. Tamní pracovníci potvrdili, že se jedná o krajtu královskou. „Prý byla ztuhlá a museli ji zahřívat na topných kamenech. Krajta zatím jméno nemá, vymyslí ho děti, které do přírodovědných kroužků chodí,“ uvedla mluvčí.

Nešlo o první případ nalezené krajty ve Strakonicích. Loni v létě řešili strážníci hada, který zmizel chovateli ze špatně zabezpečeného terária a dva měsíce se skrýval. „Krajta po celou dobu musela pobývat poblíž „svého bydliště“, protože ji jednoho slunečného dne našli sousedé dotyčného chovatele u svého vchodu do domu,“ připomněla Krejčová.

Hodnocení článku je 86 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Městská policie Strakonice

Štítky krimi, policie, městská policie, strážníci, had, krajta, krajta královská, obuv, autobusová zastávka, Strakonice, Horažďovice, obecní policie

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V krabici od bot našla žena krajtu královskou. Hada někdo nechal na autobusové zastávce  |  Strakonicko  |  Z kraje  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.