Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Policisté při kontrolách myslivců dělají i test na alkohol

V době honů vyráží jihočeští policisté na kontroly myslivců. Kromě jiného ověřují zbrojní průkazy a náhodně některým myslivcům provádí také test na přítomnost alkoholu. Do terénu budou policisté vyrážet za myslivci do konce roku.

Jedna z kontrol se konala včera, když policisté vyrazili za střelci z mysliveckého spolku na Třeboňsku. „Hlášeno bylo 27 myslivců se psy a tři honci. Mezi lovci tentokrát nebyli cizinci. Pokud jsou na honu myslivci cizinci předkládají ke kontrole Evropský zbrojní pas,“ uvedla policejní mluvčí Hana Bílková Millerová.

Policisté kontrolují,  zda mají myslivci v pořádku potřebné doklady, jako jsou zbrojní průkaz, průkaz zbraně a lovecký lístek. Dále zjišťují, zda myslivci nepožili alkohol.  „Při kontrole před započetím honu policisté vybrali náhodně čtyři myslivce, kteří se podrobili dechové zkoušce, zda nejsou ovlivněni alkoholem. Jindřichohradečtí policisté neshledali při kontrole honu žádné pochybení,“ popsala mluvčí. 

Myslivci mají například zakázáno střílet zvěř z poloautomatických nebo automatických zbraní se zásobníkem schopným pojmout více než dva náboje. Na kontrolu honů se specializují policisté z Odboru služby pro zbraně a bezpečnostní materiál. Namátkové kontroly ale dělají také policisté z jednotlivých obvodních oddělení.    

V roce 2019 zkontrolovali 20 honů, loni to kvůli covidu-19 bylo pouze 12. „V tomto roce pak policisté zkontrolovali prozatím osm honů. Podzimní kontroly jsou prozatím zcela bez závad,“ dodala mluvčí s tím, že tyto akce mají policisté v plánu až do konce roku.

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Policie ČR

Štítky policie, myslivci, kontrola, hon, alkohol, zbraně, myslivost, zbraň, CHKO Třeboňsko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Policisté při kontrolách myslivců dělají i test na alkohol  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.