Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Lidé podepisují petici proti rušení kavárny. Provozovatel se může zapojit do soutěže, tvrdí náměstek

Více než tisíc lidí podepsalo za jeden den petici, která odmítá odstranění kavárny Coffee on the go na českobudějovickém Sokolském ostrově. Budějcká Drbna požádala o vyjádření vedení města, které chystá proměnu tohoto prostoru.

Autory petice jsou provozovatel kavárny Coffee on the go David Dvořák a Lukáš Michal za Klub K2. Oba podnikatelé v dokumentu tvrdí, že za uplynulé roky vybudovali na Sokolském ostrově jedno z nejoblíbenějších míst ve městě. Díky klubu a kavárně podle nich v centru Budějovic vzniklo místo, kam lidé chodí odpočívat, setkávají se či navštěvují kulturní akce. 

„V současné době chce město stávající kavárnu zrušit a na jejím místě vybudovat novou, která by měla mít podobu lodních kontejnerů. Zároveň město plánuje omezení kulturních akcí Klubu K2. Tímto bohužel dojde k likvidaci stávající přátelské atmosféry,“ stojí v internetové petici.

David Dvořák s Coffee on the go opustí Sokolák. Na první kávovar si vydělal díky borůvkám

Na trávu u Slepého ramene v centru Českých Budějovic přijel poprvé se svým kamarádem v září 2012. Za téměř 10 let dokázal David Dvořák vybudovat okolo bílé dodávky jedno z nejoblíbenějších míst ve městě. Teď ví, že musí jeho kavárna Coffee on the...

Autoři petice tvrdí, že by v lokalitě uvítali rekultivaci tenisových kurtů na nové dětské hřiště včetně workout zóny. Navrhují také podzemní kontejnery na odpad, pravidelný úklid a údržbu ostrova, posílení strážníků či funkční a zpoplatněné toalety. 

Sokolský ostrov naráží na své limity, tvrdí město

„Níže podepisuji, že nesouhlasím s likvidací stávající zavedené kavárny a se zrušením kulturních akcí pořádaných Klubem K2. V případě, že bude město chtít rekultivovat toto místo, mělo by vše nejprve projednat se stávajícími provozovateli,“ píše se mimo jiné v závěru petice. 

Tu podpořilo den od vydání více než 1 300 lidí nejen z Českých Budějovic a další podpisy každou hodinu přibývají. „Podepisuji, protože věci mají vznikat odspodu. Rušit Coffe on the go je čirý nesmysl. Jde to proti přirozenému duchu místa,“ přidal ke svému podpisu Jaromír Beneš

Sokolský ostrov podle města naráží na své limity. Proto letos vedení radnice zveřejnilo záměr území proměnit, což zahrnuje i odstranění kavárny. Kromě nového gastroprovozu tam mají být toalety či zázemí pro půjčovnu vybavení pro vodní sporty. Město tam chce umístit kontejnerovou sestavu. 

Město chce předělat Sokolský ostrov. Naráží na své limity, odůvodňuje plánované změny

Dvě nové kavárny, toalety, koupací molo nebo zázemí pro půjčovnu vybavení pro vodní sporty. To vše by se mohlo už v příštím roce objevit na Sokolském ostrově v centru města. Ten je jedním z nejvyhledávanějších míst v Českých Budějovicích. Podle...

Budějcká Drbna dnes požádala o reakci na petici náměstka primátora Juraje Thomu (Občané pro Budějovice). „Byť má současný model provozu kavárny své podporovatele, je potřeba říci, že Sokolák je prostor veřejný, nikoliv prostor patřící komunitě soustředěné kolem současného provozu. Ostatně pan Dvořák nedávno vyjádřil názor, že model nového provozu založeného na změně využití tenisových kurtů a vytvoření modulárního provozu, koresponduje i s jeho představami,“ uvedl.

„Může se samozřejmě ucházet o příští provozování areálu, ostatně výběrovým řízením musel projít i na stávající stav. A jeho zkušenost mu nesporně před dalšími uchazeči může být velkou výhodou při předkládání nabídky. Jenom podotýkám, že město řeší Sokolský ostrov jako celek a další provoz vznikne jako zázemí pro hřiště u lávky u plovárny,“ doplnil náměstek. 

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto archiv Davida Dvořáka

Štítky České Budějovice, kavárna, David Dvořák, sokolský ostrov, město, radnice, soutěž, petice, Drbna.cz, kulturní akce, Lukáš Michal, Občané pro Budějovice, Juraj Thoma

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Lidé podepisují petici proti rušení kavárny. Provozovatel se může zapojit do soutěže, tvrdí náměstek  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.