Počasí dnes10 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Zástupci Dynama a VŠTE podepsali memorandum, cílem je podpořit vzdělávání fotbalistů

Mimo jiné na rozvoj univerzitního a mládežnického fotbalu se zaměřuje nové memorandum mezi prvoligovým Dynamem a Vysokou školou technickou a ekonomickou (VŠTE) v Českých Budějovicích. Cílem je také podpora vzdělávání fotbalistů.

„Podpora sportu je zanesena přímo v našem strategickém záměru a patří tak k základním kamenům, na nichž stavíme a které chceme v případě sportu rozvíjet v různých odvětvích. V současnosti ale nemáme potřebnou sportovní infrastrukturu a v tom nám může akademie Dynama hodně pomoci,“ sdělil Vojtěch Stehel, rektor VŠTE.

„Když jsem v létě s touto iniciativou přišel, našli jsme rychle společnou řeč a pak poskytli i zázemí vznikajícímu univerzitnímu mužstvu. Škola i Dynamo mají městu a regionu co nabídnout. Těším se na to,“ uvedl Vladimír Koubek, předseda představenstva SK Dynamo. 

Memorandum se zaměřuje na podporu vysokoškolského týmu, který hraje letos založenou Univerzitní fotbalovou ligu. Za cíl si klade také v akademii Dynama významně propojit sportovní činnost s výchovně vzdělávacím procesem. „Tedy, aby se vzdělávání stalo nedílným nástrojem budoucího uplatnění sportující mládeže v jejím dalším životě. Ať již po skončení studia nebo sportovní kariéry. Prostor pro spolupráci dokument dává i v oblasti marketingu, online prostředí sociálních sítí nebo při společných akcích,“ popsal mluvčí VŠTE Zdeněk Zuntych

Zkušení pedagogové nám mohou velmi pomoci

„Všechno je to o lidech, o jejich postojích a zájmu. Sport lidi spojuje a ten akademický má velký potenciál. Máme výborný hokejový tým Black Dogs, úspěšnou Šachovou akademii, basketbalový celek žen Black Cats a nově i florbalový tým. S Victoria VSC jednáme i o podpoře sedmi individuálnch sportovců, kteří u nás studují,“ přidal Stehel.

„Už po příchodu do klubu letos na jaře jsem říkal, že chci, aby Dynamo lidi spojovalo, bylo součástí společenského života a jeho akademie pro profesionální tým připravila víc odchovanců. To není jen o tom, jak kdo umí ovládat míč, ale i jak umí čelit nástrahám běžného života a jak se v něm uplatní. Tedy o výchově a vzdělání.  A v tom nám mohou zkušení pedagogové VŠTE velmi pomoci,“ uzavřel Koubek.

Akademie SK Dynamo vznikla v roce 2018 jako jedna z 10 národních klubových akademií za podpory Fotbalové asociace ČR, města České Budějovice a Jihočeského kraje. Působí v ní na 300 dětí a mládeže od přípravek po dorost. VŠTE vznika jako veřejná vysoká škola na jaře 2006. Studuje na ní přes čtyři tisíce posluchačů v bakalářských a magisterských programech zaměřených na strojírenství, dopravu a logistiku, stavebnictví, ekonomiku a znalectví.

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto VŠTE

Štítky fotbal, vště, budějovice, memorandum, vzdělávání, Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích, České Budějovice, Vojtěch Stehel, Fotbalová asociace České republiky, fotbalista

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zástupci Dynama a VŠTE podepsali memorandum, cílem je podpořit vzdělávání fotbalistů  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.