Počasí dnes10 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Vojáci pomáhají také v prachatické nemocnici. Budou tam dva týdny

Také v prachatické nemocnici už pomáhají vojáci. Dorazili tam dnes a pracovat budou na covidové jednotce intenzivní a resuscitační péče. Důvodem je podle ředitele zhoršující se situace.

K dnešnímu dni má Nemocnice Prachatice celkem 136 pacientů s onemocněním covid-19, přičemž 87 z nich nemá očkování. „Bohužel boj s nemocí nezvládlo a zemřelo zde 21 pacientů, z toho 7 bylo očkovaných a 14 neočkovaných,“ uvedl předseda představenstva Nemocnice Prachatice Michal Čarvaš.

Do zařízení dnes dorazili dva příslušníci Armády ČR. Jde o členy nedaleké strakonické posádky. „Pomohou zdravotníkům po dobu 14 dní na covidové jednotce intenzivní a resuscitační péče překonat zhoršující se epidemiologickou situaci. Vedení naší nemocnice tímto děkuje Armádě ČR za významnou pomoc a podporu zdravotníkům. Velmi si pomoci vojáků a jejich nasazení
na našich pracovištích vážíme a armádě jsme za tuto pomoc velmi vděční
,“ shrnul Čarvaš.

V krumlovské nemocnici, kde chybí personál, začali pomáhat vojáci

Tři vojáci dnes dorazili do nemocnice v Českém Krumlově. Personál tam chybí mimo jiné kvůli nařízeným karanténám. Nové posily využije nemocnice k pomocným pracím. S covidem-19 tam nyní leží zhruba 30 lidí.

V prachatickém očkovacím centru, které se nachází v areálu nemocnice, se nyní očkuje přes 300 dávek denně. Tento čtvrtek mohou dorazit také neregistrovaní zájemci. 

Za celkovou dobu očkování jsme aplikovali 52 733 očkovacích dávek, z toho 5 250 bylo třetích posilujících dávek. Celkový počet očkovaných zaměstnanců naší nemocnice činí 369, z toho je již 179 zaměstnanců po třetí dávce. Prachatická nemocnice navýšila kapacitu pro PCR testování i očkování. Věříme, že kdo bude mít zájem, najde do Vánoc volný termín,“ dodal Čarvaš.

Ohodnoť článek

Foto Jihočeské nemocnice

Štítky nemocnice, prachatice, covid, koronavirus, pomoc, onemocnění, očkování, Armáda České republiky, Nemocnice Prachatice, Vánoce

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Vojáci pomáhají také v prachatické nemocnici. Budou tam dva týdny  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.