Počasí dnes10 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

České Budějovice zdražují vstupné na sportoviště. Více zaplatí například návštěvníci bazénu

Město České Budějovice od ledna navýší vstupné ve svých sportovištích. Mezi ně patří například sportovní hala či plavecký a zimní stadion. Radní věří, že změna ročně přinese 4,4 miliony korun.

O změně dnes informovali českobudějovičtí radní. „Rychle se zvyšují náklady na materiál či energie. Proto jsme se rozhodli ceny zvýšit," uvedl náměstek primátora Ivo Moravec (Občané pro Budějovice). Ceny pronájmů plaveckého stadionu a ledových ploch se podle radnice nezměnily od roku 2011, u sportovní haly od roku 2004.

Radní v pondělí radní schvalovali změny v případě plaveckého stadionu a veřejného bruslení. „Od 1. ledna 2022 se jednotlivé vstupy na plaveckém stadionu navýší v průměru o 16 korun na položce. V případě dětí do 10 let, seniorů od 60 let a ZTP se vstupné zvyšuje pouze o 10 korun, u celodenního vstupného se jedná dokonce o snížení ceny o 10 korun oproti předchozímu ceníku. Ke každému jednotlivému vstupu je nově přidána 10 minutová rezerva,“ informovala mluvčí radnice Jitka Brůha Welzlová

Změny přinesou miliony korun

„Z důvodu hygienických opatření měl každý zákazník při vstupu do sauny povinnost koupit si prostěradlo za 20 korun. Nově se cena za užití prostěradla promítne už do té základní, takže se placený vstup nemění,“ přidala mluvčí. Změna ceníků pronájmů se podle ní v areálu bazénu plánuje od 1. července příštího roku. 

Například v případě sportovní haly se pronájem na hodinu zvyšuje ze současných 500 na 750 korun. Ceníky sportovišť platné od 1. ledna příšího roku najdou zájemci na webu města

Náměstek primátora Ivo Moravec také naznačil, jaký nárůst město očekává za jednotlivá sportoviště. „V případě zimního stadionu předpokládáme přínos v ročních tržbách zhruba 850 tisic korun, u plaveckého stadionu a sauny téměř tři miliony korun a u sportovní haly 600 tisíc,“ shrnul.

Zisk ze vstupného a pronájmu plánovalo město na zhruba 54 milionů korun. Po změnách by se tato částka měla zvednout o přibližně 4,4 milionu.

Ohodnoť článek

Foto

Štítky České Budějovice, bazén, hala, sportoviště, zdražení, sportovní hala, Ivo Moravec, Občané pro Budějovice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

České Budějovice zdražují vstupné na sportoviště. Více zaplatí například návštěvníci bazénu  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.