Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Tábor plánuje rozpočet se schodkem 53 milionů korun

Tábor plánuje pro příští rok rozpočet se schodkem 53 milionů korun. Předpokládá příjmy 888 milionů a výdaje 941 milionů korun. Se schodkem město počítá kvůli úvěru na stavbu domu pro seniory. Novinářům to řekl táborský starosta Štěpán Pavlík (Tábor 2020). Rozpočet ještě budou na svém zasedání schvalovat zastupitelé.

„Kdybychom nestavěli domov pro seniory a nebrali si na něj úvěr, tak by byl rozpočet mírně přebytkový," uvedl táborský starosta Štěpán Pavlík. Město plánuje v příštím roce uvolnit na kapitálové investice 206 milionů korun, což je 22 procent výdajů.

Na zmíněný domov pro seniory, který město začalo stavět, v příštím roce uvolní 68 milionů korun. Náklady na vybudování zařízení a nákup vybavení budou podle odhadů téměř 250 milionů korun. Domov pro seniory s kapacitou 70 lůžek bude stát poblíž nemocnice. Stavba má skončit v příštím roce a město si na ni bralo úvěr 200 milionů korun. „Postupně jej čerpáme a umořujeme,“ řekl táborský starosta Štěpán Pavlík.

Z daní očekávají 629 milionů

Město chce dále v příštím roce za 18 milionů korun regenerovat sídliště Nad Lužnicí. Stejnou částku dá na zvýšení kapacity parkoviště u plaveckého stadionu. Do rekonstrukcí městských nájemních domů investuje 34 milionů korun.

Tábor odhaduje, že v příštím roce získá z daní téměř 629 milionů korun. „Rozpočet je stejně jako v minulých letech sestavován se standardní mírou opatrnosti, s konzervativním přístupem v příjmové stránce. To znamená, že všechny predikce a odhady v této rozkolísané době držíme spíše při zemi,“ dodal starosta města, ve kterém žije přibližně 35 tisíc lidí.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky ČR, správa, hospodářství, Tábor, rozpočet, 2022, úvěr, domov pro seniory

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Tábor plánuje rozpočet se schodkem 53 milionů korun  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.