Počasí dnes11 °C, zítra9 °C
Úterý 16. dubna 2024  |  Svátek má Irena
Bez reklam

Lyžařský areál ve Frymburku spustil provoz, zasněžuje ho 11 děl

Včera zahájil provoz Skipark Frymburk. Loni tam kvůli covidu-19 vůbec neotevřeli. Areál zasněžuje 11 děl a lidé v něm najdou například dva vleky či výukový park s pohyblivými koberci.

Po lyžařském areálu v Lipně nad Vltavou je Skipark Frymburk druhý největší komplex na Lipensku, což je oblast sahající od Stožce po Rožmberk. Podle mluvčího Michala Černockého jde o malý rodinný areál pro začínající lyžaře či snowboardisty všech věkových kategorií. „Stejně tak si ve Frymburku užívají i zkušení sjezdaři, kteří hledají nenáročné poježdění nebo chtějí pouze dopilovat styl v pohodovém prostředí našeho parku,“ tvrdí.

Loni tam kvůli pandemii vůbec neotevřeli. V lyžařském areálu je 11 děl, což je více než v minulosti. Nachází se tam také dva vleky a rodinné sjezdovky Relax a Tiger s délkou 650 metrů a výhledem na Frymburk a také výukový park pro děti s pohyblivými koberci, který patří mezi největší v České republice. K dispozici je také speciální skluzavka a nebo lyžařská škola.

„Velkým hitem posledních dvou let sezón je náš bobovací kopec, který také uměle zasněžujeme a upravujeme rolbou každý den,“ zve Černocký. „Díky dispozicím našeho parku jsme ideální volbou pro začínající lyžaře a rodiny s dětmi. A právě proto mohou začátečníci využít lyžařskou školu Adventure Park a pro rodiny s dětmi máme připravené výhodné rodinné vstupné,“ přidává Černocký.

Na připravených sjezdovkách nyní leží zhruba půlmetru sněhu. Podle Černockého čeká park Frymburk v dalších letech velký rozvoj související s kompletní přestavbou, kdy chce majitel provést velké investice. „Rodiny s dětmi by měly mít opravdové pohodlí, proto u nás vznikne ještě větší dětský park s kompletním zázemím a namísto našeho starého vleku také úplně nová sedačková lanovka,“ uzzavírá.

S ohledem na situaci spojenou s cenami energií v areálu zvedli ceny skipasů v průměru o 12 procent. Děti do pěti let si zalyžují za 100 korun za den. Junioři, studenti a senioři mají skipas za 500 korun a dospělý pak za 600 korun na celý den. 

Ohodnoť článek

Foto Pavel Pechoušek

Štítky lyžování, lipensko, Frymburk, zima, lyžařské středisko, Lipno nad Vltavou, Stožec, Česko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Kristýna Zelenková

Je tam i půjčovna vybavení pro děti? Lyže a lyžáky. Děkuji

Čtvrtek, 30. prosince 2021, 09:24Odpovědět

Lyžařský areál ve Frymburku spustil provoz, zasněžuje ho 11 děl  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.