Počasí dnes8 °C, zítra6 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

V Budějcích bylo v loňském roce méně svateb, lidé je rušili či přeložili na jiný termín

V Českých Budějovicích se loni konalo 243 svateb, což je o téměř stovku méně než v předchozím roce. Důvodem byla i pandemie covidu-19, kvůli které lidé svatby rušili či odložili na jiný termín.

„Celkem 243 svatebních obřadů se letos konalo v Českých Budějovicích. Většina z nich byla na radnici,“ informovala mluvčí města Jitka Brůha Welzlová

Číslo je nižší než počty z minulých let. „V roce 2019 bylo 377 sňatků, vloni 332. Během roku došlo k rušení a překládání zamluvených termínů, podepsala se na tom samozřejmě i epidemická situace. Třeba během nouzového stavu na jaře nebyla ani jedna svatba,“ sdělil primátor Jiří Svoboda (ANO).

Podle mluvčí města se svatby konají nejčastěji v obřadní síni na radnici, ale někteří lidé se rozhodnou například pro restaurace v okolí. „Letos tady bylo také šest výjimečných obřadů, jednalo se o jednu zlatou, čtyři diamantové a dokonce jednu kamennou svatbu, která je po pětašedesáti společně prožitých letech,“ dodal primátor. 

Ohodnoť článek

Foto pixabay.com

Štítky svatba, České Budějovice, pandemie covidu-19, Jiří Svoboda, ANO 2011

Komentáře

Článek má zakázané vkládání komentářů.

V Budějcích bylo v loňském roce méně svateb, lidé je rušili či přeložili na jiný termín  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.