Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Na Šumavě se ztratil muž, pátrání v nepřístupném terénu pokračuje

, aktualizováno 4. ledna 2022, 15:20

Od úterního rána pokračuje na Šumavě pátrání po ztraceném muži, jehož auto se našlo v obci Modrava. Policisté a členové horské služby prohledávají okolí této obce na hranici Jihočeského a Plzeňského kraje.

Příspěvek o pohřešovaném muži sdílelo na Facebooku od pondělního večera téměř dva tisíce lidí. „Od Silvestra je nezvěstný můj zeť, hledá ho policie. Zeť nebere telefon a auto bylo viděno i na Modravě. Kdyby jste o něm někdo něco věděl, prosím napište nebo volejte," uvedla v pondělí večer ve facebookové skupině Toulky Šumavou Vanda Kasslová

Muž je z Prahy, podle policejní databáze odjel z místa pobytu v pátek 31. prosince 2021 a v pondělí 3. ledna se v Modravě našlo jeho auto, upřesnila policie, která vyhlásila celostátní pátrání. 

Horská služba vyrazila do terénu v pondělí večer a v úterý akce pokračovala. „Do pátrání se zapojili policisté z různých útvarů na Klatovsku, členové Horské služby Šumava, pracovníci Národního parku Šumava i s vycvičenými psy pro pátrání po osobách v terénu. V úterý byli do pátrání včleněni i policisté z obvodních oddělení na Prachaticku a Strakonicku,“ upřesnila v úterý odpoledne policejní mluvčí Dana Ladmanová.

Pátrání komplikuje počasí

Tým pročesává okolí Modravy, prohledávají se ubytovací zařízení a policisté oslovili také nemocnice v Plzeňském i Jihočeském kraji. „Akce je po celou dobu značně komplikovaná nepřívětivým počasím v podobě neustávajícího silného deště, ale pátrání pokračuje i nadále,“ vzkázala Ladmanová.

„Policie žádá občany, kteří by mohli podat jakoukoli informaci o pobytu, pohybu či výskytu pohřešovaného muže, aby neprodleně podali zprávu Policii ČR na číslo 158 nebo osobně na policejní služebnu,“ dodala Ladmanová. 

Veřejnost by se do terénu neměla vydávat. „Je tam stále vysoká sněhová pokrývka a nepřísutpný terén. Kolegové budou mít k dispozici čtyřkolky a skialpinistické hole,“ varoval v úterý ráno náčelník horské služby Michal Janďura.

Hodnocení článku je 86 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Koláž Horská služba Šumava-Kvilda a Policie ČR

Štítky Šumava, pátrání, Modrava, policie, horská služba, terén, Jihočeský kraj, Plzeňský kraj, silvestr, Facebook, Praha

Komentáře

Článek má zakázané vkládání komentářů.

Na Šumavě se ztratil muž, pátrání v nepřístupném terénu pokračuje  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.