Počasí dnes7 °C, zítra10 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Příští týden umístí trvalé zábrany na podchod u budějckého nádraží

V pondělí 10. ledna začne vybraná firma umisťovat železné zábrany, které uzavřou čtyři vstupy do podchodu mezi vlakovým a autobusovým nádražím v Českých Budějovicích. Místo by mělo být nepřístupné dva roky.

Informaci potvrdil Budějcké Drbně Petr Šindelář, jednatel městské společnosti Správa domů. „Instalace železných zábran začne v pondělí 10. ledna a předpokládané ukončení prací je 19. ledna,“ sdělil.

Původně se měly stálé zábrany umisťovat v listopadu loňského roku. Zpoždění ale způsobil výrobní proces, sdělil Šindelář. Investice vyjde na 830 tisíc korun. Železné pletivo bude mít v sobě drobné díry, aby skrz něj lidé nemohli prohazovat žádné věci. Firma ho umístí na čtyři vstupy, pátý není města a zábrany tam nebudou kvůli požárním předpisům.

Ostuda Budějovic bude zavřená dva roky. Podchod čekají další studie

Podchod u vlakového nádraží v Českých Budějovicích, do jehož zdí zatéká voda, bude uzavřený dva roky. Vyplývá to ze statického posudku, který má k dispozici vedení města. Podle něj je nutné provést další studie. Ty pak rozhodnou o podobě a...

„Do jednoho roku má být stanovena zatížitelnost podchodu podrobným statickým výpočtem dle norem. Do dvou let má dojít k provedení diagnostického průzkumu podchodu, na jehož základě se připraví projektová dokumentace rekonstrukce,“ řekl loni v říjnu náměstek primátora Tomáš Bouzek (TOP 09).

Před rekonstrukcí je tak potřeba udělat ještě dva kroky. Bouzek potvrdil, že bude vedení města postupovat podle pokynů statického posudku z loňského roku, který popisuje plán na nadcházející dva roky. „Dokud to nebude zrekonsturované, tak bude prostor uzavřený. Osobně netuším, kolik času jednotlivé kroky zaberou, třeba se podaří získat projektovou dokumetnaci brzo a stavební práce začnou dříve. Z povahy věci teď ale vyplývá, že dokud nedojde k rekonstrukci tak, bude prostor zavřený kvůli bezpečnosti,“ přidal v říjnu Bouzek.  

Hodnocení článku je 66 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto

Štítky České Budějovice, nádraží, podchod, Petr Šindelář, Tomáš Bouzek, rekonstrukce, Drbna.cz, TOP 09

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zatím zde nejsou vloženy žádné komentáře.

Příští týden umístí trvalé zábrany na podchod u budějckého nádraží  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.