Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

V některých částech jižních Čech je kvůli sněžení snížená viditelnost

V některých částech Jihočeského kraje sněží a na silnicích je tak snížená viditelnost. Silničáři vyjížděli už v noci, hlavně na Jindřichohradecku, Prachaticku a Táborsku. Teď sněží hlavně na Českobudějovicku. Před 9. hodinou ranní to dnes řekl dispečer Správy a údržby silnic Jihočeského kraje Tomáš Musil.

„Všechny úseky jsou sjízdné. Řešilo se to od tří hodin ráno, hlavně Tábor, Prachatice a Jindřichův Hradec, kde ty sněhové přeháňky a námraza začaly dřív," řekl dispečer Správy a údržby silnic Jihočeského kraje Tomáš Musil.

V noci nasadili silničáři 40 sypačů. Na Českobudějovicku vyjeli silničáři ráno, když začalo sněžit. „Chce to větší opatrnost, je snížená viditelnost, sjízdnost se tím pádem zhoršila,“ dodal.

Podle Daniela Maňhala z Českého hydrometeorologického ústavu by měli Jihočeši dnes celý den počítat se sněhovými přeháňkami. V nižších polohách může padat déšť se sněhem. „Večer dojde od východu ustávání srážek a částečné ubývání oblačnosti,“ přidal. Nejvyšší denní teploty budou mezi nulou až třemi stupni Celsia. 

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto

Štítky ČR, počasí, silnice, sjízdnost, Jihočeský, Jihočeský kraj, okres České Budějovice, okres Jindřichův Hradec, okres Tábor, okres Prachatice, Český hydrometeorologický ústav, Tábor, Jindřichův Hradec, Prachatice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V některých částech jižních Čech je kvůli sněžení snížená viditelnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.