Počasí dnes8 °C, zítra6 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

V Budějcích rozšíří kamerový systém. Zakázka vyjde na více než 100 milionů

Téměř 200 nových kamer by se mělo objevit v ulicích Českých Budějovic. Vedení města je chce rozmístit na celkem 63 nejrůznějších míst. Radní včera schválili vypsání veřejné zakázky s předpokládanou hodnotou 107 milionů korun.

O záměru informoval primátor Jiří Svoboda (ANO). „Předpokládaná hodnota je 107 milionů korun a zahrnuje samotnou dodávku i servis po dobu 10 let. Nové kamery budou na 63 místech,“ sdělil.

V Budějovicích se objeví téměř 200 nových kamer, přičemž 43 z nich bude možné otáčet. Hlavním důvodem je monitorování dopravy. Nová technika se totiž stane součástí systému, jenž bude mít na starosti řízení dopravy v krajském městě. 

Kromě toho chce radnice zařízení využívat i k dalším aktivitám, jako je například sledování míst, kde je potřeba uklidit. „Poslouží také státní a městské policii při řešení nejen přestupků,“ uvedl primátor. 

Kamery budou na nejrůznějších místech. „Půjde hlavně o lokality s intenzivní dopravní zátěží, tedy frekventované ulice či příjezdy do města,“ zmínil Svoboda s tím, že je vybraná firma naistaluje na trakční vedení či veřejné osvětlení. 

Radní včera schválili vypsání veřejné zakázky. Město chce na investici získat dotaci, která má pokrýt zhruba 60 až 70 procent nákladů. 

Hodnocení článku je 26 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto pixabay.com

Štítky České Budějovice, kamery, policie, investice, videokamera, Jiří Svoboda, ANO 2011

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Budějcích rozšíří kamerový systém. Zakázka vyjde na více než 100 milionů  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.