Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Jihočeští policisté řeší za poslední tři měsíce desítky vykradených chat

I přestože meziročně poklesl počet krádeží v rekreačních objektech, policisté s nimi mají stále dost práce. Za uplynulé tři měsíce řešili téměř 40 vykradených chat a chalup. Hlídky i kvůli tomu pravidelně vyráží do chatařských osad.

Jednu z posledních kontrol provedli jihočeští policisté v úterý 11. ledna. Tehdy vyrazila hlídka z Boršova nad Vltavou s českobudějovickými psovody do chatové oblasti U Rybů.

„Zde se nachází několik desítek rekreačních objektů. Většinu z nich jejich majitelé na zimu opouští. Proto se policisté opakovaně nejen do této oblasti vrací, aby ze provedli kontroly. Zajímají se hlavně o to, zda nedošlo k vloupání do objektů, zjišťovali i to, zda jsou chaty a domy řádně uzavřené a zabepečené. Při kontrole nezjistili žádné narušení ani pohyb podezřelých osob,“ informovala policejní mluvčí Štěpánka Schwarzová

Po vloupání do chaty nevstupujte

Policisté v období od října do prosince zaznamenali celkem 39 případů vloupání do rekreačních objektů. Meziročně počet těchto událostí poklesl o 11 případů. „Objasněnost u tohoto typu trestné činnosti bývá okolo 30 procent. Policisté budou v obdobných kontrolách i nadále pokračovat,“ přidala mluvčí. 

Ta zároveň upozořnuje, že zima ještě nekončí. Chataři by měli myslet na zabezpeční svého majetku. Kromě jiného by v chatách a chalupách neměli nechávat cennosti. Pokud tak učiní, doporučují policisté udělat si fotodokumentaci a nechat si u sebe doklad o koupi. 

Kontrola chatové oblasti U Rybů. Foto: Policie ČR

„Nezapomínejte při odjezdu z chaty či chalupy zkontrolovat zda jste dobře zamkli, uzavřeli všechna okna, a to i ta do sklepa či na půdu. V některých rekreačních objektech přebývají lidé celoročně, a tak pokud víte o dobrém sousedovi, který by byl ochoten vám vaši chatu či chalupu pravidelně zkontrolovat, neváhejte ho o službu požádat. Pokud už k vloupání do objektu dojde, ihned volejte policisty. Do chaty či chalupy nevstupujte a hlavně neuklízejte, ničíte tak stopy, které policistům slouží při šetření případu,“ doporučila Schwarzová.

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto

Štítky policie, krádež, chata, chalupa, zima, zloděj, vloupání, Boršov nad Vltavou, Policie České republiky

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jihočeští policisté řeší za poslední tři měsíce desítky vykradených chat  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.