Počasí dnes10 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Nejkrásnější alej mají v Klokotech. Získala tisíc hlasů

Alejí roku 2021 se stala lipová Klokotská alej z Táborska. Ta je zároveň potřetí v řadě tou nejkrásnější na jihu Čech. Vyplývá to z výsledků soutěže, kterou pořádá nezisková organizace Arnika.

Letos v anketě hlasovalo bezmála 8 900 lidí. Vítězná Klokotská alej, která se nachází v městské části Tábora, získala 999 hlasů. Vylepšila tak své druhé místo z loňského ročníku soutěže. Kromě toho je alej potřetí v řadě vítězem za Jihočeský kraj. 

„Klokotská alej lemuje cestu, která byla založena benediktiny už koncem 17. století, alej zde byla vysázena v roce 1836,“ upřesnila organizátorka soutěže Klára Ondrigová.

Druhé místo získala v celostáním hlasování Alej jírovců u Malé Klajdovky a třetí je Tyršova alej v Orlové. Za jižní Čechy se dostala do první desítky ještě Českovelenická kaštanová alej, která obsadila deváté místo. V pořadí za Jihočeský kraj je třetí Březové stromořadí k Jezírku lásky na Písecku. 

„Moc vám děkujeme, že jste navštívili naše stránky www.alejroku.cz a vyplnili hlasovací dotazník, protože i to zabere trochu času,“ vzkázala patronka soutěže Petra Vojtková.

„Naším cílem je přitáhnout pozornost veřejnosti k alejím, které patří ke zdravé a fungující krajině. Hledejte s námi nejkrásnější vznosná stromořadí, upozorněte na ty, kterým hrozí zánik, a představte nám mladé aleje, které jste vysadili a o které budete pečovat i v příštích letech,” dodala Ondrigová.

Ohodnoť článek

Foto Kateřina Trsková

Štítky alej, anketa, soutěž, jižní čechy, Jihočeský kraj, Klokoty, Česko, okres Tábor, Tábor, Petra Vojtková, Orlová

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Nejkrásnější alej mají v Klokotech. Získala tisíc hlasů  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.