Počasí dnes11 °C, zítra9 °C
Úterý 16. dubna 2024  |  Svátek má Irena
Bez reklam

Jihočeská zimní střediska nabízí dobré lyžařské podmínky

Zimní střediska v jižních Čechách nabízejí dobré lyžařské podmínky. Ve skiareálu Lipno je na sjezdovkách 70 centimetrů technického i přírodního sněhu, na Zadově v areálu Kobyla mezi 40 až 60 centimetry sněhu. Skiareál Hochficht na česko - rakouské hranici má 35 až 55 centimetrů sněhu. Lyžuje se také ve Ski areálu Kubova Huť.

Podmínky v jihočeském skiareálu Lipno jsou podle provozovatelů skvělé. Upravili sedm kilometrů sjezdových tratí. „V sobotu se k otevřeným sjezdovkám přidá ještě sjezdová trať Promenádní, v neděli k ní přibude i sjezdovka K Yettimu a s ní i měřený slalom,“ řekla mluvčí lipenského skiareálu Olga Kneiflová.

Fungovat bude osm kilometrů sjezdovek. V provozu jsou všechny čtyři lanové dráhy i pojízdné koberce ve výukovém hřišti Foxpark. Pomalu zamrzá i lipenské jezero. Led zesílil. „Nyní ještě není bezpečné na led vstupovat, ale brzy tomu už jistě bude jinak,“ dodala mluvčí.

V areálu Kobyla na šumavském Zadově leží 40 až 60 centimetrů sněhu. Sněží, tak provozovatelé ještě sjezdovky upravují. „Zasněžujeme, abychom sjezdovky trochu zlepšili, máme tam ještě kritická místa. Od rána padá sníh, jsou minus tři stupně, otevřený je i areál na Nových Hutích,“ řekl za areál Petr Vondraš.

Rolba v pátek upraví téměř 40 kilometrů tratí

Provozovatelé dnes odpoledne projedou i běžecké stopy Zadov - Pláně a Churáňovské louky, zhruba osm kilometrů stop. „Velká je návštěvnost ze strany lyžařských kurzů, máme tady hodně škol, kolem 800 lidí denně,“ doplnil Vondraš.

Lyžuje se také ve Ski areálu Kubova huť, kde je k dispozici školní sjezdovka, nad kterou se nachází nástupní místo na trasu pro běžkaře. V areálu zasněžují i další sjezdovku, zatím ale není jisté, jestli se na ní o víkendu spustí provoz.  

Na běžky mohou lidé vyrazit díky novému sněhu také v okolí lipenského jezera. Rolba v pátek upraví téměř 40 kilometrů tratí na frymburských loukách i lesní okruh okolo Alpské vyhlídky mezi Frymburkem a Kramolínem. „Také na Pasečně postupně upravují všechny tratě, které plynule navazují na stopy v Rakousku. Bude tam upraveno okolo 50 kilometrů tratí,“ sdělil Martin Řezáč ze Ski klubu Frymburk.

Výborné podmínky nabízí běžkařům i rakouská část Šumavy. Na Schönebenu denně upravují 68 kilometrů běžeckých tratí pro klasický styl i bruslení. Vstup na tratě je pět eur (asi 125 Kč).

Za ideální označil sněhové podmínky ředitel skiareálu Hochficht na česko - rakouské hranici Gerald Paschinger. Na tratích leží 35 až 55 centimetrů sněhu. Ve čtvrtek připadl čerstvý prašan. „Sněhové podmínky jsou před víkendem ideální a na Hochfichtu panuje pravá šumavská zima. Na sjezdovkách leží přes půl metru sněhu a otevřeny jsou všechny sjezdovky i zábavné atrakce jako dráhy s obřími vlnami,“ uvedl v tiskové zprávě Paschinger. V provozu jsou všechny lanovky a vleky.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Ski areál Kubova Huť

Štítky ČR, počasí, rekreace, hory, Jihočeský, AUDIO, sjezdovka, Hochficht, Zadov, Česko, Vodní nádrž Lipno, Jihočeský kraj, Kubova Huť, běh na lyžích, Frymburk, Martin Řezáč

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jihočeská zimní střediska nabízí dobré lyžařské podmínky  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.