Počasí dnes8 °C, zítra6 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Žluté autobusy budou už tento týden jezdit mezi Budějcemi, Krumlovem a Pískem

Omezení žlutých autobusů RegioJet na jihu Čech už neplatí. Od soboty 22. ledna tak budou opět vozit cestující z Českého Krumlova, Českých Budějovic a Písku. Lidem spoje chyběly na cestách do práce či školy.

Od soboty 22. ledna budou žluté autobusy RegioJet cestovat na jihu Čech opět bez omezení. „Jsme rádi, že kraj změnil názor a můžeme opět naplno obsluhovat naše zákazníky. Tato restrikce se velmi negativně dotkla našich cestujících, kterým chyběly vybrané spoje při cestách do škol, do zaměstnání nebo ve volném, čase,“ uvedla manažerka dopravy Kristýna Slezáková.

„Kraj pochopil, že jsou naše spoje pro cestující důležitým dopravním prostředkem. Cestující by neměli být ze strany úřadů omezování v tom, jakými spoji potřebují cestovat. Nyní jim tedy opět můžeme nabídnout plný rozsah spojení, které potřebují“ sdělila Slezáková.

Od poloviny prosince musel RegioJet provoz řady linek přerušit kvůli omezení, o kterém rozhodl Jihočeský kraj. Firmě skončila licence před 12. prosincem. K tomuto datu chtěl dopravce požádat o novou, kraj ale uvedl, že si nepřeje, aby firma převážela cestující mezi městy Český Krumlov a České Budějovice a České Budějovice a Písek.

„Kraj nám řekl, že nám ve všední dny zakáže přepravovat cestující, kteří jedou z Krumlova nebo z Písku do Budějovic, protože tam má svoje objednané spoje. Rozhodl se omezit cestující v tom, aby mohli využívat našich spojů, a chce je přesměrovat do sebou objednávaných spojů,“ okomentoval situaci ještě před Vánoci mluvčí Student Agency Aleš Ondrůj.

Po vydání licence může Student Agency znovu přepravovat cestující mezi Budějcemi, Krumlovem a Pískem

Firma Student Agency bude moci znovu přepravovat cestující mezi Českým Krumlovem, Českými Budějovicemi a Pískem. Kraj přehodnotil své dřívější stanovisko, které přepravu osob mezi jihočeskými městy zakazovalo. Firma tak požádala pražský...

To ale kraj přehodnotil. „Došlo ke špatnému rozhodnutí pracovníků JIKORDU. Když jsem to zjistil, okamžitě jsme to řešili a stanovisko jsme změnili. Student Agency jsme informovali, že souhlasíme s tím, aby tady lidi vozili,“ řekl Budějcké Drbně jihočeský hejtman Martin Kuba (ODS).

Hodnocení článku je 66 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Student Agency

Štítky doprava, Student Agency, Jihočeský kraj, autobusy, licence, spor, České Budějovice, Český Krumlov, Písek, RegioJet, Česko, Martin Kuba, ODS, Vánoce

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Žluté autobusy budou už tento týden jezdit mezi Budějcemi, Krumlovem a Pískem  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.