Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Cyklostezku u Hluboké nad Vltavou řeší 10 let. Bude se letos stavět?

V letošním roce by mohla začít výstavba stezky mezi Municemi a Zliví na Českobudějovicku. Projektu v minulosti bránily majetkové vztahy, což se podle starosty Hluboké nad Vltavou podařilo vyřešit.

Stezka má vést většinu trasy podél silnice mezi Municemi, které jsou součástí Hluboké nad Vltavou, a Zliví. Právě před Zliví pak trasa podle projektu odbočuje směrem do města. 

„Snahu v tomto projektu vyvíjíme už asi 10 let. Řešili jsme tam velké majetkové potíže a teď jsme dospěli k dohodám s vlastníky. Chtěli bychom to postavit v roce letošním či nadcházejícím,“ informoval starosta Hluboké nad Vltavou Tomáš Jirsa (ODS).

Doposud mohou pěší i cyklisté využít pouze stezku, která vede právě z Hluboké nad Vltavou do Munic. „Dál do Zlivi ale nevede nic. Díky nové stezce budete pokračovat z návsi v Municích směrem na Zliv,“ shrnul starosta. Trasa bude 1,5 až 2 metry od silnice a je dlouhá bezmála 1,5 kilometru. 

Starosta odhaduje náklady na zhruba osm milionů korun. Údaj je ale zatím předběžný, záležet bude mimo jiné na cenách stavebních hmot. 

Hodnocení článku je 90 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto pixabay.com

Štítky cyklostezka, jižní čechy, Zliv, Hluboká nad Vltavou, kolo, turistika, doprava, Munice, okres České Budějovice, Tomáš Jirsa, ODS

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Cyklostezku u Hluboké nad Vltavou řeší 10 let. Bude se letos stavět?  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.