Počasí dnes5 °C, zítra7 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Písek zrušil výběrové řízení na rekonstrukci domu pro seniory

Písek zrušil výběrové řízení na rekonstrukci domu v Sovově ulici, kde chce vybudovat pobytové zařízení pro seniory. V tendru nikdo nepředložil nabídku, která by nepřekračovala maximální cenu 170 milionů korun. Město proto nyní hodlá přepočítat náklady na stavbu, sdělila mluvčí písecké radnice Petra Měšťanová.

„Ve stanovené lhůtě jsme obdrželi nabídky od tří firem. Ani jedna z nich však nedodržela limitní cenu 170,3 milionu korun bez daně. Zadávací řízení jsme proto museli zrušit,“ uvedla písecká starostka Eva Vanžurová (Jihočeši 2012).

Podle ní nyní radnice připraví nový projekt na rekonstrukci, aby odpovídal současným cenám ve stavebnictví, které v posledních měsících výrazně vzrostly. Vanžurová dodala, že město se zároveň pokusí najít v návrhu úspory.

Písek chce pobytové zařízení pro seniory vybudovat z bývalého internátu a ubytovny. Kromě rekonstrukce budovy projekt počítá také s její nástavbou a vybudováním přístavby. Nový seniorský dům by měl mít kapacitu téměř 60 míst v jedno- a dvoulůžkových pokojích. Klienti budou mít k dispozici i menší pobytové prostory pro různé aktivizační činnosti nebo společenskou místnost. Součástí projektu je mimo jiné i výstavba kuchyně pro přípravu až tisíce jídel, recepce a také potřebného zázemí pro zaměstnance.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky ČR, správa, stavby, senioři, Písek, rekonstrukce, dům, výběrové řízení

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Písek zrušil výběrové řízení na rekonstrukci domu pro seniory  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.