Počasí dnes7 °C, zítra10 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Zubří stádo v táborské zoo má nový přírůstek. Lidé mohou vybrat jméno

Táborská zoologická zahrada slaví nový přírůstek. Rozrostlo se tam stádo zubrů evropských. Mladá samice zatím jméno nemá, do 13. února ho mohou navrhovat lidé na Facebooku.

Nejnovějším členem stáda zubrů je mladá samice. Zoo Tábor vyhlásila soutěž o její pojmenování. 

„Protože se zubřice narodila v Táboře, musí její jméno začínat na "Ta…", které máme přidělené v plemenné knize. Nesmí se však jmenovat stejně jako některý ze zubrů u nás již narozených, tedy Tábor, Tara, Taran, Taura, Tatranka a Tajfun. Autoři vybraného jména získají rodinnou vstupenku do naší zoo, jednu z našich knih podle vlastního výběru a možnost nakrmit si svého kmotřence během jeho slavnostního křtu,“ uvedl ředitel zoo Evžen Korec.

Návrhy mohou lidé psát do neděle 13. února na facebookovém profilu zoo pod soutěžní příspěvek. „Program zpětného návratu zubra evropského do české přírody je klíčovým programem zoologické zahrady Tábor, jejímž hlavním posláním je ochrana ohrožených druhů zvířat. Chceme u nás pravidelně odchovávat mláďata, která budou vypouštěna do přírodních rezervací v Česku i po Evropě. K dnešnímu dni jsme už odchovali celkem sedm mláďat,“ popsal Korec.

Zubr evropský je o něco menším příbuzným severoamerického bizona. Obýval lesy na území českých zemí, dokud ho v raném novověku člověk nevyhubil. Díky systematické mezinárodní spolupráci se toto zvíře podařilo zachránit a vrátit do přírody. Podrobnější informace najdou zájemci na webu zazubra.cz. 

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Zoo Tábor

Štítky zoo, Tábor, zubr, mládě, zvíře, Facebook, Evžen Korec, zoologická zahrada, příroda

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zubří stádo v táborské zoo má nový přírůstek. Lidé mohou vybrat jméno  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.