Počasí dnes5 °C, zítra7 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Chlapce našli v píseckém Babyboxu podruhé, babička na něj nejspíš nestačila

V píseckém Babyboxu se objevil chlapeček Tobiáš. Toho tam někdo jako dvoutýdenního umístil už před měsícem. Dítě pak bylo v péči své babičky, ale ta na něj nejspíš nestačila. Ze speciálních schránek už zdravotníci od roku 2006 vyzvedli 232 dětí.

Tobiáše našli zdravotníci v píseckém Babyboxu před měsícem i s rodiným listem. Orgán sociálně-právní ochrany dětí (OSPOD) ho následně svěřil babičce. Včera se dítě do Babyboxu vrátilo.  

„Tobiáš je čistě oblečený, celý v bílé kombinéze s modrou čepičkou a modrým dudlíkem. Zdravotníci klučíka okamžitě poznali, podstatné je, že je zdravý. OSPOD jej svěřil do péče babičce a ta na něj zřejmě nestačila,“ vzkázal zakladatel sítě babyboxů Ludvík Hess.

Chlapeček se v Babyboxu objevil včera večer. „Tobiáš je první děťátko, které bylo do babyboxu odloženo dvakrát,“ připomněl Hess. 

Ze speciálních schránek už zdravotníci od roku 2006 vyzvedli 232 dětí. Tobiáš má pořadové číslo 233, protože se tam objevil dvakrát. Ve chvíli, kdy do Babyboxu někdo umístí dítě, zapne se vyhřívání a ventilace. Následně se ozve alarm, díky čemuž na místo vyrazí zdravotníci. 

Ohodnoť článek

Foto drbna.cz

Štítky Babybox, dítě, písek, chlapec, zdravotnický pracovník, Orgán sociálně-právní ochrany dětí, Ludvík Hess

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Chlapce našli v píseckém Babyboxu podruhé, babička na něj nejspíš nestačila  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.