Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

Mladík hodil protitankovou minu do koše. Díky jeho matce pro ni přijela policie

Mladý muž našel včera protitankovou minu v Branišovském lese na okraji Českých Budějovic. Předmět nejprve hodil do koše. Když se o něm ale doma zmínil, zavolali společně s matkou policii. Pyrotechnik materiál zajistil a zneškodnil.

Českobudějovičtí policisté vyjížděli k nálezu včera okolo půl osmé večer. Muž našel munici v Branišovském lese u sídliště Máj. „Nejprve však mladík podezřelý předmět vyhodil do plastového kontejneru v domnění, že se o nic nebezpečného nejedná. Poté, co se o nálezu zmínil doma své matce, oznámili věc na tísňovou linku 158,“ informovala policejní mluvčí Martina Joklová

Přivolaný pyrotechnik zjistil, že se jedná o cvičnou bakelitovou protitankovou minu. Tu zajistil a odvezl k likvidaci. Při akci se nikdo nezranil, a zároveň nevznikla škoda na majetku.

„Policisté případným nálezcům nedoporučují jakoukoliv manipulaci s nalezenou municí. O nálezu bezprostředně informujte policii na tísňové lince 158. Ve většině případů se jedná o zkorodované a plně funkční předměty z druhé světové války. Jejich manipulací by mohlo dojít k narušení pláště munice a následmému ohrožení zdraví a života osob a ke škodě na majetku,“ upozornila Joklová. 

Hodnocení článku je 86 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Policie ČR

Štítky mina, pyrotechnika, budějovice, les, policie, České Budějovice, druhá světová válka, Branišovský les

Mladík hodil protitankovou minu do koše. Díky jeho matce pro ni přijela policie  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.