Počasí dnes10 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Krajský úřad pošle Ukrajině zdravotní pomůcky za sedm milionů korun

Jihočeský kraj pošle Ukrajincům zdravotnický materiál v hodnotě sedm milionů korun. Jde o materiál, díky kterému bude možné ošetřit raněné. Dohromady ho daly nemocnice po celém regionu, informoval krajský úřad.

Takzvaný traumamateriál dnes svážela auta z jihočeských nemocnic do skladu, aby ho bylo možné poslat na Ukrajinu co nejdříve. Jihočeský kraj do země zasažené válkou pošle infuze, infuzní sety, kanyly, škrtidla, obvazy či materiál na ošetření popálenin. 

„Zprávy z posledních hodin, jak zesilují ruské útoky, naznačují, že bude mnohem více zraněných, než se původně předpokládalo. Proto je tam nutné dostat zdravotnický materiál co nejrychleji. Využili jsme toho, že kraj je vlastníkem jihočeských nemocnic a věci pro Ukrajinu se nám podařilo nashromáždit prakticky během jednoho odpoledne,“ nastínil hejtman Martin Kuba (ODS).

„Nyní hledáme nejkratší cestu, jak je do východoevropské země dopravit. Komunikujeme kvůli tomu s ukrajinskou ambasádou v ČR, která je schopna převoz do země v co nejkratším čase zajistit. Naší prioritou je, aby byl materiál již zítra na cestě do oblastí, kde jej nejvíce potřebují,“ přidal hejtman.

Hodnocení článku je 66 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Jihočeský kraj

Štítky Jihočeský kraj, Ukrajina, pomoc, zdravotníctví, pomůcky, materiál, nemocnice, Martin Kuba, ODS, Česko, krajský úřad

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Krajský úřad pošle Ukrajině zdravotní pomůcky za sedm milionů korun  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.